Spectaculaire overwinning Vrouwen TweeVV in bekertoernooi

30 november 2018 om 11:45 Sport/sport Deel je nieuws

Tegen de ploeg van Tornado uit Geesteren die eerste staat in de derde divisie was niet te verwachten dat promotieklasser TweeVV afgelopen donderdagavond zou winnen. En toch gebeurde het onverwachte, TweeVV won met 3-2 in de eigen Van der Knaaphal.

De wedstrijd kende een grillig verloop. TweeVV speelde vrijuit en verraste tegenstander Tornado maar meteen met een grote voorsprong. Het uitstekende spel van de Edesen zorgde voor veel bijval vanaf de volle tribune die daarvóór al in de juiste stemming was gebracht door de kampioenswedstrijd van meisjes B1. TweeVV pakte de eerste set dan ook ruim met 25-16.

Mooiste aanvallen

Daarna was de tegenstander kennelijk warm gedraaid en voerde de druk op met de opslag en de aanval. TweeVV liet intussen wel de mooiste aanvalscombinaties zien, opgezet door spelverdeler Astrid van Eck die helemaal in haar element was. Voor set twee was dit niet genoeg voor de winst maar in de cruciale derde set zorgde dat voor een geruststellende voorsprong van 24-17. Dat kon niet meer misgaan, nog één punt voor de setwinst. En toch ging het bijna mis want Tornado werd ineens wakker, won de spannende lange rally’s en kroop langzaam naar 24-24! Spannende momenten volgden waarin de tegenstander drie keer op setpoint stond. TweeVV hield het hoofd koel en pakte de set met 31-19.

Wat een avond

De tegenstander trok de stand gelijk door de vierde set op dezelfde manier te winnen als de tweede maar daarna, in de beslissende vijfde set, was Tornado helemaal de weg kwijt. De sterk serverende Rianne Meijer zorgde ervoor dat de tegenstander niet meer tot aanvallen kwam en met een voorsprong van 8-1 wisselden de ploegen van veld. Die gaf TweeVV niet meer uit handen. TweeVV blijft – verrassend – doorbekeren door deze 3-2-overwinning.
Wat een avond was het voor het publiek, een avond die bol stond van de spanning! Voormalig divisiespelers Floor Kamps, Rianne Meijer en Astrid van Eck gedijden in zo’n wedstrijd met soepel lopende snelle aanvallen en trokken de jongere spelers mee. Maartje Groeneveld, Sanne Germans, Andrea van Putten en Daniëlle Dijkstra speelden dan ook heel sterk.