Afbeelding
Archief BDUmedia

Otterlo krijgt 'kerstboomplantdag'

7 december 2018 om 17:44 lokaal

OTTERLO Er komt een 'kerstboomplantdag' in Otterlo. Organisaties Identiry Craft en Exodus Events proberen op zondag 6 januari zoveel mogelijk 'gebruikte' kerstbomen op het Mussennest in Otterlo.

,,Op die dag is het Driekoningen en dat is traditioneel de datum dat de kerstboom weer de deur uitgaat. Soms bij het vuil, soms op de brandstapel, en dat kan natuurlijk anders'', vinden de twee organisaties.

,,Als Identity Craft maken we ons sterk voor natuureducatie en identiteitsontwikkeling en daarom willen we aan dit moment graag een positieve insteek geven door kerstbomen weer terug te planten in de natuur. We willen iedereen daarom van harte aanmoedigen om een boom met kluit aan te schaffen en langs te komen voor deze bijzondere kerstboomplantdag.''
Deelnemers zijn vanaf 14.00 uur welkom op het Mussennest. ,,We zorgen dat er warme chocolademelk en glühwein boven een houtvuurtje beschikbaar is. Om 15.00 uur zullen we de bomen met elkaar op een feestelijk manier gaan planten en is er nog ruimte voor een mooie winterwandeling door het Roekelse Bos.''

Om de kerstboom tijdens de feestdagen goed te houden voor herplanting heeft de organisatie nog enkele tips. ,,Koop een boom met een flinke kluit, hoe meer wortels hoe beter de boom aanslaat na het herplanten. Zet de boom niet te dicht bij de verwarming en geef de boom elke dag minstens een halve liter water.  Voor de plantdag op 6 januari is het goed de boom al enkele dagen buiten of in een koele schuur te zetten.

Meer informatie op www.kerstboomplantdag.nl of via info@identitycraft.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie