Afbeelding
Henk Hutten

SDS '55 moet buigen voor ASC Nieuwland

8 december 2018 om 17:57 Sport/sport

WEKEROM SDS '55 ging op bezoek bij koploper ASC Nieuwland met 0-4 onderuit.

,,Ik denk iets te geflatteerd. Natuurlijk is ASC Nieuwland niet voor niets koploper in de derde klasse. Tot een uur spelen bij een 0-1 stand mochten we nog hopen op een wonder. Na de 0-2 was het over en uit:", opende SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

Hij zag zijn ploeg goed partij geven. Lennart Ploeg kreeg aan Wekeromse kant nog een goede mogelijkheid.

,,Lennart wilde te gehaast schieten. Hij had alle vrijheid maar aan de kant is het gewoon gemakkelijker. De thuisclub kwam door Jonathan Katshima op een 0-1 voorsprong."

Met kleine kansjes over en weer werd van helft gewisseld.

,,SDS '55 bleef op karakter en werklust in de wedstrijd. Maar ASC Nieuwland beschikt met spits Jonathan Katshima over een kanjer. Hij scoorde de 0-2 en 0-3. Ik merkte aan mijn ploeg dat bij de 0-2 het geloof in een goed resultaat weg ebde", ging de trainer verder.

SDS '55 liet de kans de eretreffer te scoren bij 0-2 liggen. ,,Een mooie combinatie tussen Donovan Rijlaarsdam en Lennart Ploeg werd niet met succes afgerond. De 0-4 (Lars Timmer) maakte de eindstand geflatteerd. Dat ASC Nieuwland de verdiende winnaar was, daarover bestaat geen twijfel", besloot Van der Hoop.

SDS '55 vindt zichzelf in de derde klasse terug op de elfde plaats. Elf punten uit elf wedstrijden werden gehaald. De onderste drie ploegen zijn Terschuurse Boys (10), Rood Wit '58 (9) en vv Barneveld met vijf punten. Wel hebben zij een wedstrijd minder gespeeld dan de Wekerommers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie