Fortissimo heeft weinig moeite met geparkeerde bus EMM

8 december 2018 om 18:00 Sport/sport

EDE Fortissimo boekte in de vierde klasse een regelmatige 4-0 zege op EMM uit Randwijk.

,,Zij parkeerden een bus op de eigen helft van hun helft. Elf spelers rond de twintig meter en het duurde even voor die geslecht was", keek Fortissimo trainer Paul Bremer terug.

Fortissimo kreeg al snel enkele kansen maar het vizier stond niet al te scherp. Na een half uur spelen werd de ban gebroken.

,,Jeroen Fluit zette een mooie aanval. Hij onderschepte zelf de bal, combineerde met Roy Bijsterveld, die goed af gaf. Fluit scoorde daarna perfect de 1-0", glunderde Bremer.

Twee minuten later wist Mohammed Belhaj (foto) de stand al op 2-0 te brengen. ,,Dat deed hij uit een voorzet van Lars Haalboom. Volgens EMM waren dat de twee minuten waarin de wedstrijd werd verloren. Maar dat is niet helemaal waar. Vanaf het begin hebben zij niet de intentie gehad er een wedstrijd van te maken, laat staan te kunnen scoren", meende Paul Bremer.

Het was Jordi Vink die twee minuten voor rust uit een vrije trap de ruststand op 3-0 bepaalde.

In de tweede helft kreeg Fortissimo opdracht tempo te blijven spele4n en de bal het werk te laten doen.

,,Maar dat was tegen EMM dat zoveel zwakker was haast ondoenlijk. Er sluipt dan toch iets in de ploeg. Ook heb ik drie keer gewisseld en A-spelers de kans gegeven minuten in het seniorenvoetbal te maken. Daar wordt het niet rustiger van."

Na ruim zeventig minuten spelen bepaalde Roy Bijsterveld de eindstand op een verdiende zeker niet geflatteerde 4-0 zege.

Fortissimo gaat de winterstop in als vierde met 21 punten uit tien wedstrijden. De achterstand op de koplopers Stroe en GVC is zes punten.