Moeizame zege Harskamp in extremis

8 december 2018 om 21:19 Sport/sport

HARSKAMP Harskamp versloeg op eigen veld het dapper strijdende Wodanseck (Wolfheze) met 2-1.

Daar had de thuisploeg overigens bijna honderd minuten voor nodig. Goudvinkje bij Harskamp was de in de rust ingevallen 23-jarige Benno Jansen.

,,Ik zag het gat, dook erin en liet de keeper kansloos", jubelde de Harskampse schutter. Het was zijn bekroning van een tweede helft waarin frustratie en geluk zich afwisselden.

BLESSURES ,,Ik ben in het seizoen 2016/2017 bij een van de eerste wedstrijden zwaar geblesseerd. Het gevolg was een gebroken enkel. Daarna heb ik mede door een andere blessure (scheefgegroeide tenen, Red.) nauwelijks meer gespeeld. Maar de blessures bij het eerste waren zo talrijk dat trainer Bob Jansen vroeg of ik beschikbaar was. Ondanks dat ik nauwelijks speelritme in het tweede had opgedaan heb ik toegestemd", gaat Benno Jansen verder.

Zijn entree in de tweede helft ten koste van Tom Hol was opmerkelijk.

,,Vorige week een half uur tegen Wageningen. Nu 45 minuten en na een minuut of acht spelen liep ik al tegen een terechte gele kaart op. Mijn frustraties dat het zo lang duurt voordat ik weer volledig fit ben, kwamen eruit. Niet terecht naar mijn tegenstander maar dat is emotie in de sport", ging de zo lang onfortuinlijke speler verder.

In de eerste helft zag Jansen net als de schaarse toeschouwers af een toe een parodie op voetbal. Waarbij moet worden gezegd dat de gasten zelfs het betere van het spel hadden.

De eerste kans was nog voor de thuisclub, maar Tom Hol aangespeeld door Joell Hendriks zag zijn inzet via de doelman en paal terug het veld in stuiten.

STRAFSCHOP ,,Een minuut later staat het dan 0-1. Dat was wel een balen moment", keek Jansen terug.

Tot verbijstering van de Harskampse aanhang legde aanvaller Andy Waaijenberg onnodig  Wodanseck spits Jarno Toebes in het strafschopgebied neer. Doelman Guido de Geit was kansloos op de inzet van Thom van Dijk: 0-1.

De wedstrijd zakte in de tweede helft, mede doordat Wodanseck slechts tien fitte spelers overhield, naar een bedenkelijk niveau af.

,,Zij kwamen met slechts een wisselspeler en die werd al snel in de tweede helft ingebracht. Dat genomen risico al dan niet wegens een blessure pakte goed voor ons uit", ging Benno Jansen verder.

De gebroeders Jansen (Jasper en Benno) waren in het laatste half uur een plaag voor de Wodanseck ploeg, die op haar laatste benen liep.

In de 82e minuut maakte Joell Hendriks er 1-1 van. Tijdens een scrimmage, waarbij de Wodanseck doelman Bartel Bennink zou zijn geraakt, werd gescoord.

De gasten protesteerden bij scheidsrechter Richard Vinke, die echter gedecideerd en overtuigd van zijn beslissing alle protesten van de hand wees.

,,Of de keeper geraakt werd, heb ik niet gezien. Wel dat ook zijn eigen verdedigers alle moeite deden de bal weg te werken. Het duurde heel lang voordat de doelman weer opkrabbelde. Gelukkig trok de scheidsrechter deze tijd bij."

Dat laatste kwartier gaf Harskamp, dat conditioneel sterker leek dan Wodanseck vleugels.

DRUK ZETTEN ,,Op het moment dat het spel stil lag werd afgesproken door te drukken. Ook wij hadden het gevoel dat Wodanseck in de touwen lag. Het was wachten op de knock-out", grapte de invaller.

De Harskamp spitsen, onder impuls van de onverwoestbare Jasper Jansen, die op werkelijk elke bal joeg, was Wodanseck in de slotfase te machtig.

De niet meer verwachte winnende treffer door Benno Jansen viel pas in de honderdste minuut: 2-1. Het een minuut later bevrijdende eindsignaal klonk de thuisclub als muziek in de oren.

Wodanseck, dat met minimale middelen onder leiding van trainer Mart Gerrist een uur lang goed meespeelde, zal daar anders over hebben gedacht.

,,Mijn broer (Jasper, Red) speelde een prima wedstrijd. Hij was in de afronding wat ongelukkig. Maar werkte keihard. Hij en mijn vader die langs de kant stond om ons aan te moedigen, hebben mij steeds gezegd een rentree gewoon te doen. Ja, dat ik dan matchwinnaar ben, is mooi. Maar als teamspeler is het veel belangrijker dat Harskamp als club een driepunter haalt. Twaalf punten voor de winterstop. Wat een weelde", sloot matchwinnaar Benno Jansen af.