Ede/Victoria sluit 2018 af met gelijkspel

8 december 2018 om 18:28 Sport/sport

EDE Ede/Victoria sloot 2018 af met een gelijkspel. Bij Dodewaard werd het 2-2.

,,We wisten dat we op het moeilijk bespeelbare gras het lastig zouden krijgen'', opende Erdinç Kadioglu. ,,Toch kwamen wij via Mohammed Messaoui op 0-1. En 'Moes' had ook de 0-2 moeten maken. Maar dat gebeurde niet. Dodewaard kwam op gelijke hoogte. En net voor de rust op voorsprong, omdat bij een corner een speler (Gertjan Tijssen) helemaal vrij stond.''

,,De tweede helft gingen wij 4-2-4 spelen. Gokten op onze snelheid. Al snel werd het 2-2 door Omid Hassani (op archief foto). Daarna waren er kansen door te drukken. Maar Rameau Heerebout en Zakaria Al Kubhe Belhaj verzuimden te scoren. Ook Dodewaard had haar kansen.''

,,In de negentigste minuut leken wij toch te winnen. Komend vanaf eigen helft was Sabahudin Becic op weg naar de 2-3. Dat ging vanwege buitenspel niet door. Daarvoor had de scheidsrechter een speler van Kesteren een tweede gele kaart moeten geven vanwege spelbederf. In plaats daarvan kregen wij een vrije trap tegen omdat ik commentaar had gegeven. Ongelooflijk'', baalde de trainer van Ede/Victoria.

De bewoners van de Hoekelumse Eng zagen door het gelijke spel het verschil met de koplopers Stroe en GVC oplopen tot acht punten. ,,Een titel wordt heel lastig'', weet ook Kadioglu. ,,Zeker is dat de winterstop ons goed uitkomt. We kampen met veel pijntjes en blessures. En dat met een niet brede selectie. Er is tijd genoeg te herstellen.''

Ede/Victoria neemt een vijfde plaats in. De eerst volgende wedstrijd is op 9 februari thuis tegen Harskamp.