DTS Ede ongeslagen de winterstop in.
DTS Ede ongeslagen de winterstop in. DTS Ede

Vrouwen DTS ongeslagen na gelijkspel tegen Saestum

8 december 2018 om 18:38 Sport/sport Deel je nieuws

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Om 13.00 uur werd er op het hoofdveld in Zeist, waar een ijzige wind stond, afgetrapt tegen de kampioen van vorig seizoen, Saestum.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het voor beide ploegen ietwat aftasten. Renate Verhoeven wist met een aantal goede ingrepen een tegendoelpunt te voorkomen en in de 15e minuut was het eerste teken van dreiging voor DTS daar. Een scherpe voorzet van Kirsten Koopmans werd helaas net gemist door Willeke Pater. Voetballend had Saestum de overhand, maar echt dreigend werd het niet. Toch kwam DTS op een 0-1 voorsprong. In de 35e minuut kreeg Daphne van Kruistum de bal aan de linkerkant van het veld, zij gaf de bal voor, maar door de wind verdween deze bal direct in het doel, 0-1. Dit was ook de ruststand.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Saestum was meer in balbezit, maar beide ploegen kregen, op wat kleine speldenprikjes na, geen grote kansen. In de 59e minuut was er een onfortuinlijk duel waarin Seline van den Hoek met een brancard en met een rode kaart het veld moest verlaten. Hierdoor kwamen de vrouwen van DTS met 10 te staan, waardoor er om nog meer werklust werd gevraagd.

In de 69e minuut kwam Saestum op gelijke hoogte. De bal kon niet goed worden weggewerkt en deze werd door de alerte Franka van der Kuilen binnengeschoten. DTS kwam nog een aantal keer goed weg en aan de andere kant was Willeke Pater nog dicht bij de 1-2, maar helaas belandde deze bal op de paal. Het bleef bij 1-1 en na 90 minuten spelen, floot de scheidsrechter af.

Goed voetballen mag, hard werken moet. En dat is vandaag zeker gelukt. Een prachtige teamprestatie, waar er hard vóór en mét elkaar werd gestreden. De vrouwen van DTS gaan de winterstop in met een ongeslagen status en gaan nu genieten van de welverdiende rust. Op zaterdag 19 januari staat de eerstvolgende wedstrijd weer op het programma.