Lunteren koestert punt tegen Unicum

8 december 2018 om 19:51 Sport/sport

LUNTEREN ,,Natuurlijk stonden wij tien minuten voor tijd nog met 2-1 tegen Unicum voor. Maar als dan niet alleen nog de 2-2 valt, maar ook de 2-3 wordt afgekeurd, is mijn conclusie dat we het punt moeten koesteren'', stelde Dennis van den Berg.

De trainer van Lunteren kon alleen maar tevreden zijn over de eerste drie kwartier. ,,Wij speelden heel goed tegen ook een enorm sterke tegenstander, met een aantal oud profspelers. Hoewel het geen 100% kansen waren, hadden wij drie, vier mogelijkheden. We gaven niets weg. Tot een door doelman Bryan Bakkenes weg gebokste vrije trap vanaf de zijkant werd voor gegeven. Daar stond Cees Toet, om de 0-1 binnen te koppen. Dan ga je met een rotgevoel de rust in. Zonde ook, omdat je zo goed speelde.''

,, Rond een klein uurtje kwamen wij op gelijke hoogte. Na een fantastische actie van Hans van Essen, wist Freek van Wijk (op archief foto) beheerst te scoren. En hoewel we iets minder speelden dan voor de rust, kwamen we ook nog op voorsprong. Uit een corner kopte Tom Cozijnsen binnen.''

,,Op dat moment dacht ik: het zou mooi zijn als we dit over de streep trekken. Dan is het toch weer de klasse van Cees Toet, die de 2-2 maakte (zijn twintigste doelpunt al van het seizoen). Daarna was er een situatie dat Tom Cozijnsen hands maakte. De bal ging vervolgens toch in ons doel. Maar de scheidsrechter gaf ons een vrije trap. Daar kwamen wij goed weg'', bekende Dennis van den Berg.

Door het gelijke spel staat Lunteren met Unicum en met VSCO op een verdienstelijke gedeelde derde plaats. ,,Het zit allemaal heel dicht bij elkaar. Volgende week moeten wij naar OWIOS. Dat zie ik als een concurrent voor een goede middenmoot positie. Op dit moment zitten we aan de goede kant van de medaille. We moeten zien dat vast te houden'', besluit een tevreden Dennis van den Berg.