Ted Walker

Sprookje HV Reehorst duurt voort

9 december 2018 om 10:16 Sport/sport

EDE HV Reehorst blijft de handballiefhebbers verrassen. Het op de tweede plaats staande Nijmeegse Ha-STU werd met 27-23 verslagen.

HV Reehorst neemt na tien wedstrijden de derde plaats in. Koploper is U.S met 17 punten, gevolgd door Ha-STU (15) en Reehorst met veertien punten.

,,De zevende overwinning op rij, De ploeg zet de opmars inderdaad door. Deze zege was volkomen verdiend", opende een tevreden coach Sander Barents.

Hij wist dat de Nijmegenaren graag heel offensief openen en had daar zijn ploeg tijdens de trainingen op voorbereid.

VOORBEREIDING ,,Ik heb afgelopen week diverse varianten geoefend. Maar Ha-Stu speelde nog offensiever dan wij hadden verwacht. De klasse van mijn ploeg is dat zij dat snel onder controle kregen. Een kleine 6-9 achterstand werd omgebouwd naar een 9-7 voorsprong. Ik besloot de defensieve tactiek iets te wijzigen. Onze keeper Bert Willemsen kreeg daardoor meer kansen de harde schoten op zijn doel te verwerken. Mede daardoor bleef de marge van twee doelpunten voor tot de rust (15-13) gehandhaafd."

HV Reehorst liep al snel in de tweede helft tegen een tijdstraf aan. ,,In die fase lieten de gasten goed handbal zien en liepen weg naar 14-15. Ik had mijn ploeg in de rust verteld dat het me zou verbazen als Ha-STU dit hoge aanvalstempo kon volhouden. Gaandeweg de tweede helft bleek dat inderdaad niet mogelijk", analyseerde de coach rustig.

Hij zag zijn ploeg onder impuls van Robbert van Oel langzaam maar zeker het heft in handen nemen.

KLASSE ,,De winst was een teamprestaties maar Robbert, die strak op zijn huid weer gezeten, toonde zich daarin een ervaren speler. Hij scoorde, onttrok zich aan de harde dekking, na tactisch soms even gas terug en daar hadden de gasten weinig antwoord op."

In de slotfase speelde HV Reehorst het spelletje geroutineerd uit. De 27-23 zege was geen doelpunt te veel.

,,Geweldig dat we nu op de derde plaats staan. Natuurlijk denk je wel eens terug aan de start met drie nederlagen. Maar laten we reëel zijn dat was een fase waarin je aan elkaar moet wennen. Mooi is het herstel en het handbal dat wij het publiek laten zien. Zaterdag naar B&B Healthcare /WHC-Hercules 2, een ploeg op de achtste plaats. Ik snap dat de supporters al verder kijken en wachten op de topper tegen koploper U.S. (5 januari). Ik kijk als trainer/coach naar de eerstvolgende wedstrijd en daarna komt US pas", sluit Barents glimlachend af.

Scores: Jos Boers en Robbert van Oel 6x, Jeff de Quay 5x, Remco van Dijk en Daniel Laverman 3x, Tillmann Scheider 2x en Mike van de Berg en David Schalk 1x.