Afbeelding
Theo Beumer

DVO van de hatelijke nul af

9 december 2018 om 10:22 Sport/sport

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor zijn van de hatelijke nul af. In Amsterdam werd verrassend van Blauw-Wit gewonnen: 22-25.

,,Na het goede optreden tegen PKC was het geloof er wel dat er bij Blauw Wit wat te halen viel. Maar dan moet het wel gebeuren. Als dat dan ook gebeurd, is het een mooie opsteker'', reageert Richard van Vloten.

De trainer van DVO zag dat na een 5-5 tussenstand, de Bennekommers uitliepen naar een 7-11 rust stand. ,,Wij speelden heel gedisciplineerd. Wij dwongen Blauw Wit korte aanvallen te spelen. Aanvallend gezien werd over diverse schijven gescoord. Dan ben je moeilijker af te stoppen.''

,,We wisten halverwege dat het zeker nog niet gelopen was. Blauw Wit had vorige week een achterstand tegen DOS'46 nog goed gemaakt. Zij kwamen ook terug tot 22-23. Dan schiet het even door je hoofd dat het misschien toch misgaat. Maar toen gooide Robbe de Wit de 22-24 er in. En win je uiteindelijk met 22-25. Ja, dan is het ontlading groot.''

,,Als we de eerste wedstrijd bij KCC hadden gewonnen, waren het bonuspunten geweest. Na zijn het broodnodige punten. Maar ik ben heel blij dat we van die hatelijke nul af zijn'', stelde Richard van Vloten.

Zaterdag wacht in eigen hal koploper Fortuna. De laatste van de top vijf. ,,In mijn ogen op dit moment de meest complete ploeg van Nederland. We gaan er deze week over nadenken hoe we hen het zo lastig mogelijk gaan maken'', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Koen van Roekel 6, Robbe de Wit 5, Chris van Haren en Gertjan Meerkerk 4, Romy Teunissen (op archief foto) 3, Janine van Schie 2 en Daniëlle Boadi 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie