Korfballers Reehorst 45 na drie wedstrijden ongeslagen

9 december 2018 om 15:59 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 8 december 2018 stond de uitwedstrijd Reehorst ’45 1 tegen Midlandia op het programma. Het was lang geleden dat Reehorst ’45 deze tegenstander had ontmoet.

De wedstrijd verliep voor Reehorst ’45 onrustig, maar het was wel de betere ploeg. In de eerste helft werd er redelijk gescoord, maar Midlandia gaf zich niet gewonnen. Als Reehorst ’45 een voorsprong had opgebouwd, liep Midlandia toch weer wat in. De gelijkmaker bleef echter uit. De ruststand was  9-11.

In de rust gaf De Graaf aan dat het tempo van Reehorst ’45 wel wat lager kon en dat er beter gelet moest worden op de veldbezetting. Reehorst ’45 moest zelf de regie over de wedstrijd houden.

De tweede helft verliep eigenlijk niet anders dan de eerste. Met nog 13 minuten op de klok, bij een stand van 14-17 was er een time-out aan de kant van Reehorst ’45. Nogmaals kregen de spelers van Reehorst ’45 tactische aanwijzingen, zodat het gevaar dat de wedstrijd alsnog uit handen gegeven zou worden, beperkt werd. Na de time-out liet Midlandia het qua scoren afweten. Daarentegen ging het scoren bij Reehorst ’45 beter en liep Reehorst ’45 verder uit. Met nog zeven minuten op de klok werd de wedstrijd tijdelijk onderbroken door een blessure van de scheidsrechter. Gelukkig kon hij na enkele minuten weer rustig verder. Midlandia wist nog enkele keren de korf te vinden, maar Reehorst ’45 won de wedstrijd zonder ook maar op enig moment in gevaar te zijn geweest. De eindstand was 16-20.

De volgende wedstrijd van Reehorst ’45 1 wordt op 15 december 2018 gespeeld in sporthal ’t Riet in Ede tegen Skunk om 15.50 uur.