Afbeelding
BDUmedia

Vertraging voor nieuwbouw station Ede-Wageningen

11 december 2018 om 14:10 lokaal Nieuw station Ede

EDE De aanbesteding voor de bouw van het nieuwe station Ede-Wageningen heeft niet geleid tot een passende inschrijving. Vanwege te hoge inschrijvingen door bouwpartijen, is de procedure afgebroken. Dat betekent dat de nieuwbouw van het station vertraging op gaat lopen; de projectorganisatie houdt voorlopig rekening met een vertraging van tenminste een jaar.

Jan de Boer

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het vernieuwde station Ede-Wageningen eind 2021 in gebruik zou worden genomen. De bouw van het nieuwe station zou volgens ProRail 81 miljoen euro gaan kosten. In 2022 moest het hele project afgerond zijn. Dat gaat dus niet lukken. De komende weken zullen ProRail, NS en gemeente Ede bepalen welke vervolgstappen gezet moeten worden om een bouwpartij te selecteren. Ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Gelderland worden hierbij betrokken, omdat zij het project financieel ondersteunen.

TERLEURSTELLING De gemeente Ede is volgens Pepijn Boekhorst, woordvoerder van verkeerswethouder Peter de Pater, teleurgesteld dat er een jaar langer gewacht moet worden op een nieuw station. ,,Dat is slecht nieuws voor Ede, slecht nieuws voor de treinreizigers. Het is slecht nieuws voor de mensen die in Ede komen wonen op het Enkaterrein en het kazermeterrein, waar het nieuw station een belangrijke functie is omdat dit de twee wijken met elkaar moet verbinden. Ook is het slecht nieuws voor het World Foodcenter, dat ook moet profiteren van een nieuw station. Al met al is het slecht nieuws voor de ontwikkeling van Ede."

VERTRAGING Het wordt niet uitgesloten dat de vertraging langer dan een jaar kan duren. Daarover worden nog geen mededelingen gedaan. ,,Er valt op dit moment niets uit te sluiten," zegt Boekhorst. De vertraging is minimaal een jaar. ,,We gaan keihard werken om te zorgen dat de vertraging zo kort mogelijk is." Niet uitgesloten dat het een versobering van het nieuwe station betekent. ,,Met alle partijen gaan we kijken wat het vervolg is. Daar willen we nu nog op vooruitlopen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie