Sport en onderwijs hand en hand bij talentontwikkeling

12 december 2018 om 08:12 lokaal Deel je nieuws

Deelakkoord Talent ook bekrachtigd in Ede

Een sterk Gelders Sportklimaat; daar bouw je samen aan. Op 11 december wordt het Deelakkoord Talent van kracht. Meer dan 50 Gelderse sport- en onderwijsorganisaties spreken af samen de meest optimale ontwikkel- en beweegomgeving te creëren voor kinderen. Ook in Ede omarmen gemeente, Sportservice Ede, Pallas Athene College, Marnix College, CSG Het Streek en Dulon College dit Deelakkoord Talent.

De ambities uit het Deelakkoord zijn gebaseerd op het Gelders Model voor Talentontwikkeling van Topsport Gelderland. Uitgangspunt is dat talenten zich sportief kunnen ontwikkelen in harmonie met het onderwijs en het maatschappelijke en prive´leven. Kinderen die goed in sport zijn, zijn gebaat bij een begeleiding die ook aandacht heeft voor de balans welzijn en school. In een optimale ontwikkelomgeving komen ook thema’s als gezonde voeding, voorlichting over doping, veilig sportklimaat, prestatiegedrag en ondersteuning door ouders aan de orde.

Multisport is focus in Ede

Partners in Ede hebben als speerpunt de brede motorische ontwikkeling van kinderen en jongeren. De komende drie jaar wordt ingezet op een multisportprogramma binnen verenigingen, scholen en via Sportservice Ede. Dit om kinderen en jongeren hun eigen sporttalent te leren ontdekken. Daarnaast bevordert multisporten een leven lang plezier in sport. Ook is een start gemaakt met het project Talent Centraal Ede in de Van der Knaaphal, de topsporthal van Ede. Verschillende sportverenigingen en ondernemers uit de topsporthal willen de vitaliteit van de inwoners uit Ede verbeteren door een rijke ontwikkelomgeving te bieden. Zo zijn verschillende faciliteiten beschikbaar voor topsporters en worden er bijeenkomsten georganiseerd voor trainers/coaches, sporters en ouders.

Groeiend animo

Het Deelakkoord Talent staat open voor iedere (sport)organisatie die zich achter de doelstellingen schaart. Ronald ter Hoeven, directeur Sportservice Ede: “Ieder kind heeft het recht zijn eigen talent te kunnen ontdekken en ontplooien. Veruit de meeste kinderen zullen voor hun plezier sporten bij een verenging, slechts enkelingen halen de top. Voor ieder kind is het belangrijk te kunnen ontwikkelen, zijn talenten te verrijken en daarvoor de juiste begeleiding te krijgen. Ik hoop dat in de regio Ede de animo voor dit Deelakkoord Talent verder ontvlamt en dat meer partners uit buurt, sport, onderwijs en zorg aansluiten!”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie