Martijn Pauw (rechts) blijft na een zege op Hans van de Weteringh op kop.
Martijn Pauw (rechts) blijft na een zege op Hans van de Weteringh op kop. Rinus van der Molen

Martijn Pauw blijft sterk leiden bij BSV Bennekom

12 december 2018 om 12:32 Sport/sport

BENNEKOM Door de wedstrijd van het eerste regioteam in de hoofdklasse C werden in de interne competitie bij BSV Bennekom zeven partijen gespeeld. Er veranderde weinig in de top, de verschillen blijven klein. Martijn Pauw handhaafde zijn koppositie, Martin Markering schoof wat op.

Meest in het oog springende paring van deze maandagavond was het duel tussen twee telgen van de familie Bakker. Martijn was na vele omzwervingen over de wereld van India tot San Francisco weer in De Commanderij neergestreken en mocht gelijk tegen oom René. Hoewel de partij niet heel lang duurde, beet die laatste met zwart toch stevig van zich af. Door een fout plan ontstonden echter zwaktes en daar maakte Martijn vlot gebruik van.

SPUTTEREN Koploper Martijn Pauw trof Hans van de Weteringh en speelde een voortreffelijke opening. Hij won de ene na de andere pion en leek vlot te winnen. Toen Van de Weteringh wat tegen begon te sputteren, moest Pauw nog even werken.

De partij om de derde plek werd door Martin Markering moeizaam gewonnen tegen Rinus van der Molen. Deze speelde een degelijke '’Londen' en Markering kwam gedrongen te staan. Hij besloot daarom de boel op de koningsvleugel te reorganiseren en waarschijnlijk lagen de kansen voor Van der Molen op de damevleugel. Hij besloot echter op de koningsvleugel tegen te gaan spelen. Dit leidde tot een minimaal gelijke stelling voor zwart. Toen wit met g6 ook nog een zwakke pion op h3 voor zichzelf creëerde, riep hij het noodlot over zich af. Een wanhoopsoffer van de kwaliteit hielp niet meer.

TEGENAANVAL Albert Smit win in een aanval en offer partij van Jelle van den Berg. Teun Alting had aanval via de d-lijn met verdubbelde torens. Hans Gillet probeerde nog wat tegenaanval te creëren, maar de aanval van Alting was te sterk. Sjoerd de Rave en Dick Brehen deden elkaar niet heel veel pijn en in het eindspel werd de vrede getekend.

Jan Wouters tenslotte blijft in de stijl van de oude meesters spelen en wederom waren twee mooie torens op de d- en e-lijn de basis voor de overwinning. Dit keer tegen Sake van der Schaaf.

Stand:

1. Martijn Pauw 472,0

2. Hotze Tette Hofstra 408,2

3. Martin Markering 359,3

4. Noël Bovens 316,0

5. Rinus van der Molen 297,3

6. Teunis Bunt 291,8

7. Jan Wouters 288,5

8. Martijn Bakker 274,8

9. René Bakker 267,7

10. Chris van Oosterwijk 263,5

11. Hans van de Weteringh 252,3

12. Harry Verhoef 251,2

13. Teun Alting 237,5

14. Benno van der Veen 233,0



 

Martijn Bakker (links) trad aan tegen 'oom' René Bakker en won.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie