Praktijkeigenaren Fysiotherapie Ede Veldhuizen (vlnr Elena Hermsen-van Duin, Terry de With, Erika Mulder)
Praktijkeigenaren Fysiotherapie Ede Veldhuizen (vlnr Elena Hermsen-van Duin, Terry de With, Erika Mulder) Erika Mulder

Dressember: je fysiotherapeut in een jurk

12 december 2018 om 16:03 lokaal Deel je nieuws

Als je een fysiotherapeut voor je ziet, denk je waarschijnlijk aan een poloshirt of hoody met sneakers. In ieder geval sportief gekleed, om makkelijk te kunnen bewegen. Tussen kerst en oud&nieuw zal het er in Fysiotherapieprakijk Ede Veldhuizen heel anders uitzien!

Dressember is opgezet door verschillende organisaties (o.a. International Justice Mission) die strijden tegen moderne slavernij. Fysiotherapiepraktijk Ede Veldhuizen doet hieraan mee door tussen kerst en oud&nieuw in jurk of pak te werken! Eén op de 185 mensen ter wereld is slachtoffer van moderne slavernij. Elke vorm van uitbuiting onder druk van geweld, bedreiging of machtsmisbruik valt hieronder. Je kunt hierbij denken aan gedwongen arbeid, prostitutie, kindsoldaten, maar ook tellen afgedwongen (kind)huwelijken mee.

“We zijn dankbaar voor de keuzes die we hebben, het leuke werk dat we mogen doen en dat we zo in vrijheid leven,” aldus Erika Mulder (een van de praktijkeigenaren). Ze geeft aan dat ze juist in december, een maand die gaat om feest, cadeaus en het samenzijn met de mensen waar je om geeft, maatschappelijk betrokken willen zijn op deze manier. “We vragen alle fysiotherapeuten om in jurk of pak te werken en zo donaties van mensen uit hun omgeving/patiënten te krijgen. Als praktijk zullen we het opgehaalde bedrag verdubbelen”. 

Wil je zelf meedoen, individueel of met een team, kijk op: www.dressember.nl of bekijk: https://youtu.be/MGuTpWTcSE8 voor meer informatie.  

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie