Afbeelding
import

Bob Jansen niet verder bij SV Harskamp

13 december 2018 om 23:26 Sport/sport

HARSKAMP Aan het einde van het seizoen 2018/2019 scheiden de wegen van Bob Jansen (52) en zaterdagvierdeklasser Harskamp.

De 52-jarige trainer uit Wageningen heeft er dan drie seizoenen opzitten in Harskamp.

,,Het is de keuze van de club. Zij vinden dat drie jaar een mooie periode is om een nieuw gezicht voor de groep te zetten", zegt Bob Jansen. ,,Ik had voor mijzelf de knoop nog niet doorgehakt. Aan de ene kant bevalt het mij hier uitstekend. Anderzijds zijn de mogelijkheden beperkt. Maar misschien is dat ook wel de charme van deze club. De intentie het seizoen goed af te sluiten is zowel bij mij als de spelersgroep zeker aanwezig. Halverwege de competitie bezet Harskamp een zevende plaats met twaalf punten. Dat is in mijn ogen echt een goede prestatie", aldus de trainer.

TEVREDEN Dat onderschrijft het onlangs bij vierdeklasser Harskamp aangetreden bestuurslid technische zaken Jan Willem Pol.

,,Het bestuur heeft besloten het contract niet te verlengen. Bob heeft drie jaar inderdaad goed bij ons gewerkt. Dan is altijd voor een bestuur de vraag wat is verstandig. Doorgaan of op een goede wijze uit elkaar gaan. Uiteindelijk kiezen wij voor het laatste", licht Pol toe.

Pol licht toe dat er drie instanties zijn die een ja-woord moeten geven. Dat zijn de trainer, spelers en bestuur.

,,Zowel voor de trainer als spelers was doorgaan misschien wel een optie. Maar nogmaals als bestuur heb je soms een andere verantwoordelijkheid. En die hebben we genomen. Dat laat onverlet dat wij denken dat Bob Jansen met de mogelijkheden die Harskamp kan bieden, goed werk heeft verricht."

Harskamp gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2019/2020.

,,Wij zoeken een jonge ambitieuze trainer die achter de plannen staat Harskamp nieuwe impulsen te brengen. Hij moet ons uitgangspunt om spelers van andere verenigingen bij Harskamp een kans te geven zich verder te ontwikkelen, onderschrijven. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken", besluit Pol gedecideerd.

Bob Jansen gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

,,Dat kan een club zijn, maar ook iets anders in de voetballerij. Ik zie welke mogelijkheden er op mijn pad komen. De trainers carrousel loopt. Daar moet ik nu bij aansluiten. Maar op meerdere paarden wedden heeft ook zijn charme", besluit de Wageninger.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie