De gedichtenbundel #Openup, uitgegeven door stichting MIND.
De gedichtenbundel #Openup, uitgegeven door stichting MIND. Corrie Heida

Edese dichter publiceert in landelijke bundel

14 december 2018 om 15:48 lokaal Deel je nieuws

De Edese dichter Corrie Heida, die schrijft onder de naam ‘Inspiraak’, heeft onlangs iets bereikt waar alle schrijvers van dromen: eigen werk dat gepubliceerd wordt in een bundel. Haar gedicht ‘Burgers’ Bush’ prijkt in de onlangs verschenen bundel #Openup van landelijk GGZ-patiëntenplatform MIND.

Stichting MIND organiseerde de wedstrijd omdat ze een ieder met psychische klachten wil aanmoedigen om open durven te zijn over zijn of haar problemen. Want openheid vermindert het taboe en je kunt ermee steun vergaren in je omgeving zodat je je minder alleen voelt staan. Maar liefst 167 dichters stuurden een gedicht in, waarvan de 75 beste nu in boekvorm zijn verschenen.

‘Burgers’ Bush’ werd door Inspiraak geschreven naar aanleiding van een sessie waarin de therapeut zei: ‘maar wat nou als die woestijn waarin je je met je depressie denkt te bevinden, kleiner is dan je denkt? Dat het eigenlijk Burgers’ Bush is?’ In het gedicht speelt de dichteres met de gedachte dat haar depressie een attractie is in de bekende Arnhemse dierentuin, waarin ze uitkijkt naar verlossing van de depressieve gevoelens waarmee ze worstelt.

Kijk voor meer gedichten op www.instagram.com/inspiraak en op www.inspiraak.nl. Inspiraak is een zelfbedachte samentrekking die voortkomt uit de wens om mensen te inspireren en te raken met haar gedichten over mentale gezondheid. De poëziewedstrijd van MIND is na publieksstemmen uiteindelijk gewonnen door Marijke Groot met het gedicht ‘Openheid’.

Het gedicht 'Burgers' Bush' dat in de bundel #Openup gepubliceerd is.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie