Afbeelding
Gemeente Ede

Lunteranen zetten zich in voor groene landschap

15 december 2018 om 13:49 lokaal

LUNTEREN Woningen en boerenpercelen meer onderdeel van het oorspronkelijke landschap maken is de missie van het project 'Lunteren in het Groen'. De gemeente Ede en landschapsbeheer Gelderland hebben dit project samen met 54 inwoners uit Lunteren en omstreken opgezet. Deze vrijwilligers meldden zich aan omdat zij passende erfbeplanting op hun perceel willen planten.

Zaterdag 15 december haalden zij op een speciale uitdeeldag de beplanting op. ,,Het is geweldig om te zien dat steeds meer inwoners zich willen inzetten voor behoud en herstel van ons landschap. Zo maken we Ede steeds een stukje mooier. De beplanting is bovendien goed voor de biodiversiteit", aldus wethouder Willemien Vreugdenhil. 

MEER PROJECTEN De omgeving van Lunteren kenmerkt zich door een grote diversiteit aan landschappen. Het project in Lunteren is maar één van de projecten in Ede in het kader van 'Levend landschap'. In Ederveen zijn vrijwilligers een project gestart om uilen te beschermen en ook in Harskamp, Wekerom, De Valk, Bennekom en Otterlo zijn er verschillende projecten op touw gezet. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie