5794000_eso08lunterenowiostomcozijnsen.jpg
5794000_eso08lunterenowiostomcozijnsen.jpg Theo Beumer

Lunteren: Bloed, zweet en tranen

15 december 2018 om 17:25 Sport/sport

LUNTEREN Bloed, zweet en tranen. ,,Dat was het absoluut', beaamde Dennis van den Berg. De Lunteren trainer zag zijn ploeg in de slotfase met 2-3 winnen bij OWIOS.

In Oldebroek was het halverwege door doelpunten van Cornell Balk en Patrick Bastiaan nog 2-0 voor de thuisploeg. ,,Wij waren twee keer niet alert genoeg. Maar voor de rest was Lunteren de bovenliggende partij. Wij kregen zeker vijf, zes goede kansen via Tom Cozijnsen, Hans van Essen, Freek van Wijk, Thom Rijnders en Jordi Duits.''

,,In de rust aan gegeven dat we op deze manier verder moesten gaan. Alleen dan wel net iets scherper voor het doel'', ging Van den Berg verder. Thom Rijnders zorgde voor de gewenste aansluitingstreffer. Omdat onder meer Jeffrey Pater miste, werd het wel steeds meer 'pompen of verzuipen' bij Lunteren.

Bij OWIOS kreeg Marco Hoogland nog rood. ,,Dat was een situatie waarbij die speler en Max Degenaar over elkaar heen vielen. Die kaart speelde ons wel in de kaart. Uiteindelijk winnen wij uit twee stilstaande situaties. Uit een corner en vrije trap van Jeffrey Pater kopte Tom Cozijnsen (op archief foto) twee keer raak. Niet de eerste keer dit seizoen. Ik denk ook een kwaliteit van ons'', meende Van den Berg.

,,Belangrijk was afstand te nemen van een directe concurrent, wat OWIOS is. Dat verschil is nu acht punten. Zo ga je lekker de winterstop in. Hoewel we bezig zijn aan het prima seizoen, was het een smetje geweest. Nu gaan we lekker uitrusten en zorgen dat we op 19 januari weer klaar zijn voor de derby tegen Blauw Geel'', besluit de Lunteraan.

Lunteren staat samen met Unicum op een gedeelde tweede plaats. Het verschil met koploper Woudenberg is vier punten. En met tien punten uit vier wedstrijden is het koploper in de tweede periode.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie