SDS '55 mocht vier keer feestvieren in de ontmoeting met AGOVV
SDS '55 mocht vier keer feestvieren in de ontmoeting met AGOVV Theo Beumer

SDS '55 met goed gevoel winterstop in

15 december 2018 om 18:24 Sport/sport

WEKEROM SDS '55 rekende met 4-2 af met het zeker niet zwakke AGOVV uit Apeldoorn.

,,Zo'n zege doet ons goed. Een echte teamprestatie met goed voetbal. AGOVV is zeker niet te onderschatten", opende een tevreden SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

SDS '55 ging als een raket van start. Binnen tien minuten stonden de Wekerommers al op een 2-0 voorsprong. ,,Rick Gerritsen en Lennart Ploeg waren de schutters. De 2-0 van Ploeg was mooi voor hem. Lennart zette net binnen de zestien aan en scoorde onhoudbaar."

SDS '55 kreeg meerder mogelijkheden de score te verhogen, maar het was allemaal net niet.

,,Dan valt vijf minuten voor rust de 2-1 uit het niets. Een handsbal waarbij je als scheidsrechter hem wel of niet kan geven werd benut door Moreno Schoenmakers. Toch een ander gevoel waarmee je de kleedkamer ingaat", beaamde Van der Hoop.

In de tweede helft liet zijn ploeg de trainer niet in de steek. Na een uur spelen leek Arie Bouw de thuisclub in veilige haven te brengen met de 3-1.

,,Je hoopt dat dat de genadeslag is. Maar de Apeldoorners gaven nog even flink gas. Met nog zo'n kwartier op de klok wordt het 3-2. Het was Donovan Rijlaarsdam die een minuut of vijf voortijd de achteraf beslissende 4-2 scoorde."

SDS '55 bezet in de derde klasse waarin nog enkele achterstallige wedstrijden moeten worden gespeeld, de tiende plaats. De voorlopige stand in de derde klasse is: 8. AGOVV 11 - 15, 9. Otterlo 11 - 15, 10. SDS' 55 12 - 14, 11. Terschuurse Boys 11- 13, 12. Hoevelaken 12 - 12, 13. Rood-Wit '58 12 - 9 en 14. V.V. Barneveld met 12 - 5.

,,Het is in het linker rijtje dringen geblazen. Maar met deze zege gaat SDS '55 met een goed gevoel de korte winterstop in. Op 19 januari volgend jaar gaan we op bezoek bij CJVV. Maar nu eerst even genieten van deze zege en uitblazen van de eerste competitiehelft", besluit Marcel van der Hoop.