Michel van Beek voorkomt een doelpunt van Tom de Greef (10)
Michel van Beek voorkomt een doelpunt van Tom de Greef (10) Theo Beumer

Blauw Geel '55 diep door het stof

15 december 2018 om 19:17 Sport/sport

EDE Tweedeklasser Blauw Geel '55 leed op eigen veld een blamerende 0-7 nederlaag tegen koploper Woudenberg.

En dat met de wetenschap dat de zege voor de gasten verdiend en zelfs niet geflatteerd te noemen viel.

,,Ik kan mij echt niet herinneren wanneer ik voor het laatst zeven doelpunten om de oren heb gekregen", opende Blauw Geel '55 doelman Michel van Beek.

De eerste vijfentwintig minuten kon de thuisclub nog aardig meekomen. Toch werd al snel duidelijk dat de thuisclub waar de sterkhouders Simon Kooiman (vakantie) en Jeroen Berkhof (geschorst) erg werden gemist.

Na wat kleine mogelijkheden over en weer, waarbij de keepers Michel van Beek en Daan Rijsemus (Woudenberg) nauwelijks handelend hoefden op te treden, viel de niet onterechte 0-1.

TEGENSLAG ,,Ik zag dat Woudenberg een mooie combinatie opzette (Tom de Greef, red.) en hij speelde tijdig naar een medespeler (Nick de Greef, red). Ik was kansloos", keek de 42-jarige Blauw Geel doelman terug.

Niet veel later dwong Sander van Keulen (Woudenberg) de doelman tot een katachtige redding.

De thuisclub die zelf nauwelijks een vuist kon maken leken met een kleine achterstand de kleedkamer op te gaan zoeken.

Een verre trap uit het achterland kwam in de veertigste minuut terecht bij de op elke bal loerende Emmanuel Makonga.

Hij snelde langs de Blauw Geel verdediging en liet Van Beek in de korte hoek volstrekt kansloos.

,,Dat was wel een mokerslag. In de rust werden de puntjes op bekende 'i 'gezet. Maar binnen een minuut of vijf konden alle goede voornemens de prullenbak in. Het was weer die nummer 8 (Makonga, red) die vrij mocht inschieten", sipte Van Beek.

Een paar minuten later wilde Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld, die eerder die dag zijn contract verlengde, het roer omgooien.

Twee verse krachten (Omar Ouaali en Jorino Kleijn) werden ingebracht. Woudenberg was niet onder de indruk en met een schuiver zorgde Tom de Greef snel voor een 0-4 stand.

ZELF KRITISCH ,,Natuurlijk vraag ik me later af als doelman of ik wat aan de doelpunten kan doen. Laat ik het zo stellen het elftal verliest en daar hoor ik ook bij. Of ik van een mooi doelpunt als voetballiefhebber kan genieten? Eigenlijk niet, maar de 0-5, een kanonskogel van zeker 35-meter (Joey Kooi, red), mag wat mij betreft als de mooiste van de dag, de boeken in", ging de geroutineerde keeper verder.

Het was duidelijk dat de strijd gestreden was. Bij de thuisclub waren weinig lichtpuntjes te ontdekken.

Een van de weinig spelers die zich aan het matige spel onttrok was de pas 18-jarige Robbie Pont. Hij verving de afwezige Simon Kooiman als regisseur behoorlijk, in een ploeg die dolende was.

In de laatste vijf minuten zette Woudenberg via Nick de Greef en weer Emmanuel Makonga (zijn derde van de middag) de eindstand op 0-7.

OPVOLGER Michel van Beek keek gelaten naar het scorebord.

,,We zullen het er mee moeten doen. Eerst de feestdagen en na de winterstop werken aan een goede tweede seizoenshelft. Dan wacht op zaterdag 19 januari de derby in en tegen Lunteren."

Dat zal voor de Edenaar een van zijn laatste derby's in de Blauw Geel '55 hoofdmacht worden.

,,Het wordt nu echt tijd voor een wisseling van de wacht. Ik help de club dit seizoen uit de brand maar daarna moet een opvolger klaarstaan. Dat kan de huidige tweede doelman Noah Suitela zijn. Hij is pas achttien jaar maar heeft zeker mogelijkheden uit te groeien tot een goede doelman. Zelf hoop ik hier als keeperstrainer verder te gaan. Maar eerst nog een wedstrijd of veertien het beste uit mijzelf halen", besluit een gedreven Michel van Beek.

EX BLAUW GEEL'55 Zijn opponent (voormalig Blauw Geel '55 doelman Daan Rijsemus) aan de andere zijde van het veld kende onverwacht een hele rustige middag,

,,Ja, ik ben wel een beetje verrast. Ik verwachtte een fel agressief Blauw Geel'55. Maar niets was minder waar. En ook over mijn eigen ploeg was wat onzekerheid. Twee nederlagen op rij zorgden nou niet bepaald voor een geruststellend gevoel. Zeker vorige week tegen VRC was het erg ondermaats", keek Daan Rijsemus terug.

De 24-jarige doelman behoorde vorig seizoen nog tot de Blauw Geel '55 selectie.

,,Ik kreeg een aanbod van Woudenberg, en het bevalt me hier uitstekend. Of ik, toen ook Joshua van den Berkt, eerste doelman bij Blauw Geel '55 vertrok, heb getwijfeld? Nee, geen moment want bij mij telt een gegeven ja-woord."

De Edenaar in Woudenbergse dienst gaat met zijn club als koploper de winterstop in.

,,Wij zijn een ploeg die als er honderd procent inzet is, voor niemand aan de kant hoeft te gaan. In deze klasse, waarbij nauwelijks zwakke ploegen zitten, is het mooi dat we zo goed meedoen. In de winterstop gaan we vier dagen naar Spanje. Er zal ook wel getraind worden maar de teamspirit staat voorop. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en verwacht niet dat dat de tweede competitiehelft veranderd", besluit de betrouwbare sluitpost.

Waar Woudenberg koploper is met vier punten voorsprong op Lunteren en Unicum, verkeert Blauw Geel '55 in mindere tijden.

De Edenaren bezetten de gedeelde tiende plaats met VVOP. Beiden hebben 14 punten. Daarna volgen OWIOS (13), ESC (12) en Lelystad '67 met tien punten maar nog een wedstrijd tegen FC Horst te goed.

Daan Rijsemus (Woudenberg) had alle reden voluit te lachen.