start wedstrijd pupillen
start wedstrijd pupillen Climax

Twee overwinningen voor Climax bij BVC in Wageningen

17 december 2018 om 14:42 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was in Wageningen de tweede BVC-cross van dit seizoen. Climax-atleten Arris van Deelen en Twan Smit wonnen hun wedstrijd bij de junioren A resp. de mini pupillen. Mathias Meijer werd tweede op de lange cross bij de mannen.

 

Op deze koude dag (1° C) was er een alternatief parcours vanwege uitgelopen werkzaamheden van Liander. Er was nog net geen sneeuw, maar er stond veel wind en het was, vooral voor het publiek, ijzig koud. Desondanks lieten de deelnemers zich van hun beste kant zien.

 

Bij de lange cross voor de mannen ontlopen Mathias Meijer van Climax en Jan Droesen uit Utrecht elkaar tot nu toe weinig. In Veenendaal werd de Utrechter tweede met een voorsprong van 7 seconden op de Climax-atleet. En in Wageningen waren de rollen exact omgedraaid. Mathias werd met eveneens een voorsprong van 7 seconden tweede voor Droesen. Op zaterdag 12 januari krijgt dit spannende duel bij de BVC in Ede op de flanken van het Hoekelomse bos een vervolg.

 

Bij de mini pupillen jongens pakte Twan Smit knap de overwinning. De piepjonge Climax-atleet deed hiermee goede zaken voor het klassement. In de andere pupillen categorieën werden helaas (net) geen podiumplaatsen behaald. Met onder andere nog een vierde plaats voor Emma Ansink (meisjes mini pupillen) en een vijfde positie voor Tom de Vogel (jongens pupillen A2) weerden de jongste Climax-atleten zich uitstekend in het sterke deelnemersveld.

 

Bij de junioren pakte Arris van Deelen de overwinning bij de jongens junioren A. Met twee overwinningen staat de Edese atleet stevig aan kop van het circuitklassement. Eline Gerristen werd fraai derde bij de meisjes junioren D 1e jaars. Ondanks een sterke finish kwam ze één tel tekort voor de tweede plaats. Ruben Schussler werd bij de jongens junioren D 2e jaars eveneens derde. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie