Afbeelding
Rabobank

Rabobank Gelderse Vallei maakt nieuwe directeur bekend

18 december 2018 om 15:20 Nieuws

LUNTEREN/HARSKAMP Marcel Wijnen (44) uit Barneveld is de nieuwe directievoorzitter van Rabobank Gelderse Vallei, waar Lunteren en Harskamp onder vallen. Hij volgt in januari Geurt Boon op, die in september zijn afscheid bekendmaakte.

Wijnen werkt sinds 1997 bij Rabobank, waar hij functies vervulde binnen verschillende takken van de bank. Zo was hij financieel directeur van Rabo Private Equity in Amsterdam. De laatste jaren werkte hij als directeur bedrijven binnen Rabobank Twente Oost en Rabobank Enschede-Haaksbergen.

ONDERNEMENDE REGIO Voor de nieuwe directievoorzitter is de Gelderse Vallei bekend terrein. Hij is er geboren en getogen en woont nog altijd in Barneveld, inmiddels met zijn vrouw en drie kinderen. ,,Ik ken de Gelderse Vallei als een betrokken en ondernemende regio en zie het als een voorrecht dat ik straks in mijn eigen omgeving mag gaan bouwen aan een nog sterkere, klantgerichte lokale bank. Midden in de Foodvalley regio, waarmee ik veel affiniteit mee heb."

VERNIEUWEN De Rabobank typeert de nieuwe directeur als ,,aanjager van vernieuwing´´ en ,,verbinder´´. Eigenschappen die volgens de Rabobank goed van pas komen nu zowel particuliere klanten als ondernemers steeds meer zelf online regelen en het bezoek aan bankkantoren afneemt. ,,Dat vraagt om nieuwe, creatieve manieren om dichtbij te zijn en betrokken te blijven. Je kunt klanten ook buiten de bank ontmoeten, bijvoorbeeld bij de klant zelf, in een verenigingsgebouw, zorgcentrum, tijdens een evenement of via social media. Belangrijk is dat het aansluit bij de wens van de klant."

LUISTEREN De nieuwe directievoorzitter zal de komende weken benutten om kennis te maken met klanten, medewerkers en leden van Rabobank. ,,Ik kom hier niet met een doos vol plannen of een lijstje met veranderingen die ik wil doorvoeren. Er staat hier al een grote, professionele bank met ambities. Ik wil vooral luisteren: wat zijn de behoeftes en ideeën, waar liggen de kansen. En dan daar samen mee aan de slag gaan."

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie