In de gymzaal staan de Rietveldpaviljoens van groep 7 en 8 opgesteld
In de gymzaal staan de Rietveldpaviljoens van groep 7 en 8 opgesteld Mariëtte Koelewijn

'Mijn Beeldentuin'Een Kraatsschool vol Kunst!

22 december 2018 om 11:15 lokaal Deel je nieuws

Beeldende kunst, daarmee komt niet elk kind automatisch in aanraking. Jammer? Misschien wel, want als bevlogen kunstenaars gaan samenwerken met enthousiaste kinderen blijken de mooiste werken te ontstaan!

 

Onlangs ging de School met de Bijbel 'De Kraats' aan de slag met beeldende kunst. Ine Boeijen, Renate Bes en Eveline Kieskamp werkten een maand lang met de kinderen aan verschillende thema's. Groep 1 en 2 maakten hun eigen 'Schreeuw', naar het beroemde schilderij van Edvard Munck. De groepen 3 en 4 maakten een boom, 5 en 6 leerden Jan Fabre kennen, 7 en 8 bouwden hun eigen Rietveld paviljoen.

 

Energie

Directeur Wilma Petersen: "De leerlingen kregen les van echte kunstenaars. Dit project - in samenwerking met het Kröller-Müller Museum in Otterlo - brengt beeldende kunst dichterbij. De kinderen ontdekten nieuwe dingen. Dat gaf energie en ze hebben enorm genoten."

Jonathan uit groep 5 bevestigt Wilma's woorden: "Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik had er superveel zin in. Wij werkten met een raar soort klei. Dat voelde lekker aan je handen en we moesten proberen om een gezicht te kleien. Dat had ik nog nooit gedaan, maar het lukte."

 

Belangstelling

Tijdens een expositie op school konden ouders en overige familie komen genieten van de kunstwerken. De 267 Kraats-kunstenaars konden rekenen op een ruime belangstelling. Na een originele opening, waarbij drie kinderen uit hun kleurenpak 'barsten', maakte iedereen een rondgang langs de werkstukken. Daarna mochten ze mee naar huis.

 

Meer info.: www.kraatsschool.nl

 

Tekst: Carola van Ruiswijk

De persoonlijke boomkunstwerken - met 'handtekening'! - vormen samen een heus bos in de school
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie