Goed gemutste zwemmers van De Vrije Slag
Goed gemutste zwemmers van De Vrije Slag De Vrije Slag

Volle bak bij Kerstwedstrijd De Vrije Slag

23 december 2018 om 17:59 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 22 december organiseerde zwemvereniging De Vrije Slag weer de jaarlijkse Kerstwedstrijd in zwembad De Peppel. Maar liefst 11 zwemverenigingen met ongeveer 280 zwemmers waren aanwezig. Met publiek en officials kwam het totaal aantal aanwezigen op zo’n 500 mensen uit.

Dat grote aantal deelnemers en het aanwezige publiek zorgden voor een geweldige sfeer rond het bad. Met een beetje inschikken en improviseren was voor iedereen plaats gemaakt. De deelnemende zwemclubs waren behalve gastclub De Vrije Slag: De Rijn (Wageningen), RCZ (Renkum), De Blauwe Schuur (Rhenen), Zvw’74 (Westervoort), Zuiderzeezwemmers (Dronten), Zwemclub Zeist, Nunspeet, Noord-Veluwe (Wezep), PFC uit Rheden en AZ1870 uit Amsterdam.    

In alle jaargangen werd op de 50 meter afstand gestreden om de medailles op de school-, rug-, vlinder- en vrije slag. De Rijn ging net als in 2017 met de meeste medailles terug naar Wageningen. Thuisclub De Vrije Slag eindige op de 5eplaats van de medaillespiegel met 4 x goud 1 zilver en 10 x brons. 

Levi Simonse bleef bij een hele knappe 3 x goud steken, helaas werd hij gedist op de 50 m. schoolslag. Haylie van Steenbergen pakte de andere gouden medaille voor De Vrije Slag op de 50 m. schoolslag en ook nog een bronzen medaille op de 50 vrij. Verder was er een zilveren medaille voor Coco Schut en bronzen medailles voor Meike Ritman, Ilse Kooij, Arine van Holland, Rik Schipper, Jasper Kooij, zijn broer Mathijs (2 x) en Ronis van Everdingen (2x).

Als afsluiting van het spektakel werd een ludieke estafette gezwommen over 8 x 50 meter vrije slag. 

Het motto van De Vrije Slag “Prestaties en plezier in en om het bad” werd hier duidelijk uitgedragen: Er gingen de nodige zwemmers met kerstmuts en al te water. Ook op het erepodium kwamen zwemmers compleet met kerstversieringen langs.  

De Vrije Slag bedankt de vele vrijwilligers voor hun inzet voor dit geslaagde spektakel.

Met deze wedstrijd is het sportieve zwemjaar nog niet ten einde. In de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw neemt een delegatie van ca. 15 zwemmers van De Vrije Slag deel aan een internationale Swimmeet in Maastricht. Voor de deelnemers betekent dat traditiegetrouw vroeg opstaan, veel zwemmen, veel lol en weinig slaap. 

Op uw plaatsen!.....
Hard werken voor de coaches van De Vrije Slag
Wat is de uitslag?
Kerstwedstrijd 3
Extra spanned voor de jongste zwemmertjes
Kerstwedstrijd De Vrije Slag
Zwemclub De Rijn pakte de meeset medailles
Kerstclubkleding
Kerstwedstrijd 2018
Goed gemutste zwemmers
Nat pak halen
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie