Archieffoto eerste editie Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi.
Archieffoto eerste editie Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi. Theo Beumer

DTS Ede wint Ede Stad zaalvoetbaltoernooi (einde weblog)

29 december 2018 om 10:00 Sport/sport

EDE Zes voetbalploegen uit de gemeente Ede strijden vandaag om de titel tijdens de tweede editie van het Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi. Het toernooi begint om 10.30 uur, de finale wordt rond 16.30 uur gespeeld.

17:16 De tweede editie van het Ede Stad zaalvoetbaltoernooi, georganiseerd door ZVV Ede, is afgelopen. Vanavond een verslag en diverse reacties met foto's op Ede Stad. Dit is tevens ook het einde van deze weblog. Bedankt voor het volgen en iedereen een fijne jaarwisseling gewenst.

17:11 Individuele prijzen worden uitgereikt. Jamal Ouassif (DTS Ede)  topscorer van het toernooi. Özkan Yilmaz van FC Jeugd is uitgeroepen tot beste keeper. Anouar Tmim werd wederom gehuldigd tot beste speler van het toernooi.

16.51 Finale tussen DTS Ede en Blauw Geel'55 is begonnen. Bij Blauw Geel ontbreekt de geschorste Ballouk vanwege zijn rode kaart tegen FC Jeugd. Na vier minuten komt DTS Ede op 1-0 via Anass el Hassnaoui. Halverwege de finale nog 1-0 voor DTS Ede. Kansen aan beide kanten. Via een beeldschone combinatie maakt Niels van Steenbeek de 2-0. Michel Hol scoort de 3-0. Daarmee lijkt de wedstrijd te zijn beslist. Ook Jamal Ouassif doet een duit in het doelpuntenzakje: 4-0. Einde finale. DTS Ede wint met 4-0 en prolongeert titel.

16.16 De tweede kruisfinale tussen Blauw Geel en FC Jeugd is begonnen. Blauw Geel komt via Omar Ouaali op 1-0 voorsprong. Na FC Jeugd twee grote kansen laat liggen via Mustafa Tirgil en Achraf Benahmed, scoort Robbie Pont namens Blauw Geel met een briljante hakbal de 2-0. Achraf Benahmed brengt met nog een kleine vijf minuten te gaan de spanning terug: 2-1. En daar is ook de 2-2. Ook een prachtig doelpunt van Mohamed Chahbari. Rood voor Aziz Ballouk. De laatste minuut moet Blauw Geel met een man minder door. Omdat Furkan Tirgil de kruising raakt, krijgen we strafschoppen. Reguliere wedstrijd eindigt in 2-2.

Jorino Kleijn begint: 1-0. Mustafa Tirgil: 1-1. Omar Ouaali 2-1. Achraf Behnamed mist. Arvid van Beek mist ook. Ozkan Yilmaz: 2-2. Robbie Pont: 3-2. Ilker Ozturk mist. Daardoor gaat Blauw Geel verder naar finale.

15.54 Start halve finale tussen Otterlo en DTS Ede. Daan de Rooy brengt Otterlo verrassend op voorsprong. Twee minuten later alweer 1-1 door Michel Hol. Laurens Foekens schiet de bal tegen onderkant lat. Wel/niet doelpunt? Omdat er geen VAR is, beslist scheidsrechter. Geen doelpunt Otterlo. Even later wordt wel de 2-1 van Jamal Ouassif goed gekeurd. Met de 3-1 van Jamal Ouassif en de 4-1 en 5-1 van Anouar Tmim lijkt de wedstrijd met nog ruim vijf minuten te gaan beslist. Haikaz Vervaart verhoogt de score naar 6-1. Ouassif met zijn derde: 7-1. Dit is ook eindstand. DTS Ede wat duidelijk een maatje te groot.

15.40 DTS Ede heeft geen kind aan het uitgebluste Ede/Victoria: 5-0. Doelpunten van Kamal Hamdaoui (eigen doelpunt), Michel Hol, Jamal Ouassif, Anouar Tmim en Haikaz Vervaart. Ede/Victoria verspeelt daarmee ook haar theoretische kans op de kruisfinale.

DTS Ede speelt de eerste kruisfinale tegen Otterlo. De tweede kruisfinale is tussen FC Jeugd en Blauw Geel. Blauw Geel en Otterlo eindigden allebei op 6 punten met hetzelfde doelsaldo. Op basis van het onderlinge resultaat (2-1) klasseerde Blauw Geel zich als derde.

15.20 Het duurde lang. Maar uiteindelijk wint FC Jeugd met 2-0 van Blauw Geel. Achraf Benahmed en Mustafa Tirgil waren de schutters. FC Jeugd plaatst zich definitief voor de kruisfinale. Blauw Geel moet nog het resultaat tussen de laatste poulewedstrijd tussen DTS Ede en Ede/Victoria afwachten. Als de oranjehemden winnen, is Blauw Geel uitgeschakeld. Bij elk ander resultaat gaat Blauw Geel verder.

14.56 De eerste beslissing is gevallen. Otterlo wint met 3-0 van Fortissimo door doelpunten van Dries Hazeleger (2x) en Laurens Foekens. Fortissimo blijft op vijf punten staan, en is uitgeschakeld. Otterlo is nog even afhankelijk van de laatste twee wedstrijden of men door kan.

14.38 Blauw Geel '55 - DTS Ede een wedstrijd tussen twee ploegen die de laatste vier vrijwel zeker halen. Vooraf werden zij al als favorieten ingeschat. In een mooie spannende wedstrijd bleek DTS Ede met 1-3.te sterk. Michel Hol (DTS Ede) opende de score (0-1). De 0-2 was een mooie uitgespeelde aanval afgerond door Anass el Hassnaoui. Arvin van Beek (ex DTS Ede), nu Blauw Geel '55 zorgde voor de 1-2 halverwege de wedstrijd. Niels van Steenbeek (DTS Ede) zette de stand op een 1-3 score.

Het publiek wordt steeds talrijker. De sfeer is prima zowel binnen als buiten de lijnen.

14.16 Voor SV Otterlo en Ede/Victoria was het er op of er onder. Of te wel alleen winst opende de mogelijkheid de laatste vier te bereiken. Voorzichtigheid in de eerste fase aan beide kanten. Good-old Laurens Foekens (Otterlo) spelers brengt de 1-0 op het scorebord. Ook de 2-0 (strafschop) kwam op zijn naam. De 2-1 kwam op naam van Ede/Victoria speler Hicham el Hassnaoui. Beide ploegen hebben drie punten en zitten Fortissimo met vijf punten op de hielen.

13.58] De Hoekelumse Eng derby in de zaal tussen FC Jeugd en Fortissimo eindigde in een 0-0 gelijkspel. De eerste wedstrijd zonder doelpunten. De talrijk aanwezige toeschouwers zagen met genoegen de vrede van de Hoekelumse Eng aan. Twee tevreden ploegen zo leek.

Bij alle voetbalverslagen mag ook worden opgemerkt dat er uitstekende scheidsrechters fluiten. Zij laten af en toe het nodige toe, zonder dat het ook maar een moment uit de hand loopt.

13:35 DTS Ede is te sterk voor Otterlo: 4-0. Jamal Ouassif (2x), Anass el Hassnaoui en Niels van Steenbeek waren de schutters. DTS na drie duels koploper. Otterlo nog steeds puntloos. De zaterdagderdeklasser zal de laatste twee wedstrijden moeten winnen, om nog kans te maken op kruisfinales.

13.15 Fortissimo weet de wedstrijd tegen Blauw Geel '55 te kantelen. Een 0-2 achterstand wordt in laatste minuten omgezet in een 3-2 zege. Kayd Abdirahman, Jip van de Peppel en Dani Tanalepy scoren in de laatste minuten. Blauw Geel leek in eerste instantie via Aziz Ballouk en Robbie Pont op weg naar de derde overwinning.

12.55 FC Jeugd wint makkelijk met 2-0 van Ede/Victoria door doelpunten van Hakam Yilmaz en Ilker Ozturk. Met zes punten uit drie duels maakt de zondagderdeklasser een goede stap richting de kruisfinales. Ede/Victoria is het na de goede start, het een beetje kwijt.

12.35 Fortissimo - DTS Ede was voor eerstgenoemde een duel waarin min of meer bepaald zou worden of de volgende ronde haalbaar was. DTS Ede, dat gelukkig de eerste wedstrijd won, kende mededogen. De 1-0 (Jip van de Peppel Fortissimo), werd binnen een halve minuut te niet gedaan door DTS Ede speler Michel Hol (1-1). De uitblinker in deze wedstrijd was Fortissimo doelman Luciano van Ommeren.

12.12 FC Jeugd - Otterlo was een heerlijk schouwspel. Beide ploegen, met veel spelers die zaalvoetbal ervaring hebben sloten af met 2-1. Daarmee herstelde FC Jeugd zich van de eerdere onverdiende nederlaag tegen DTS Ede. Mustafa Tirgil (FC Jeugd) zorgde al na twee minuten voor de 1-0. Ook de 2-0 kwam op naam van Tirgil. Hoewel Otterlo goed tegenstand bood was FC Jeugd de terechte winnaar. Otterlo kreeg via Laurens Foekens en Dries Hazeleger wel wat kansen. Maar het was te vaak net niet. In de slotseconden had Dries Hazeleger meer geluk en bepaalde de eindstand op 2-1.

11:53 Blauw Geel'55 wint ook haar tweede wedstrijd. Ede/Victoria moest met een 2-0 nederlaag genoegen nemen. Doelpunten Aziz Ballouk en Robbie Pont.

11.35 DTS Ede wint in de laatste seconde met 2-1 van FC Jeugd door eigen doelpunt van Achraf Benahmed. Anouar Tmim had de score geopend voor eersteklasser, waar Mustafa Tirgil op had geantwoord. Mohamed Chahbari miste nog een strafschop voor FC Jeugd.

11.15 uur  De gelegenheidsformatie van Ede/Victoria wint verrassend met 3-0 van Fortissimo. Doelpunten van Mohammed Messaoui (2x) en Bryan Voois (een beauty). 'Moes' is de enige speler van het eerste team. Afgelopen week werd afgezegd voor het toernooi. Dankzij de inspanningen van Mo Hamdaoui werd er gisteren nog een team bij elkaar getrommeld, zodat het toernooi toch nog met zes teams van start kon gaan.

10.50 De eerste uitslag is bekend. Blauw Geel'55 wint met 2-1 van Otterlo. Robbie Pont en Jorino Kleijn brachten de Edenaren op een 2-0 voorsprong. Daan de Rooij deed nog wat terug, maar dat was niet voldoende voor Otterlo.

10.30 uur: Met de wedstrijd tussen SV Otterlo en Blauw Geel'55 is de tweede editie van het ZVV Ede Stad zaalvoetbaltoernooi gestart.

10.00 uur: Nog een half uur en dan begint in de Van der Knaaphal de eerste wedstrijd tussen SV Otterlo en Blauw Geel '55. Kijk hier voor het programma van de dag.