Afbeelding
Theo BeumerEDE

DTS Ede prolongeert zaalvoetbaltitel

29 december 2018 om 19:38 Sport/sport

EDE DTS Ede heeft haar favorietenrol waar gemaakt bij de tweede editie van het door ZVV Ede georganiseerde Ede Stad zaalvoetbaltoernooi. In de finale werd buurman Blauw Geel'55 overtuigend met 4-0 verslagen.

Wim van Kessel en Eip Janssen

In de Van der Knaap hal was een van de zes deelnemende verenigingen toch Ede/Victoria. De vierdeklasser had aan het begin van de week de organisatie laten weten niet te komen. Het was te danken aan clubman Mo Hamdaoui dat wellicht het toernooi, maar in ieder geval zijn club gered werd door toch een gelegenheidsformatie bij elkaar te trommelen.

Die verraste direct door Fortissimo met 3-0 te verslaan. Twee van de doelpunten werden gescoord door de enige speler uit de eerste selectie: Mohammed Messaoui. De aanvaller moest daarna al snel afhaken vanwege een enkelblessure. Vervolgens werd drie keer op rij verloren. Desondanks was er in de laatste poulewedstrijd tegen DTS Ede nog een theoretische kans op de kruisfinale. Maar de uitgebluste Oranjehemden verloren kansloos met 5-0.

Na de slechte start tegen Ede/Victoria herstelde Fortissimo zich goed door een 1-1 gelijkspel tegen DTS Ede. Achteraf voor de toernooiwinnaar het enige puntenverlies. En tegen Blauw Geel'55 wist het een 0-2 achterstand om te buigen in een knappe 3-2 winst. Ook FC Jeugd werd goed tegenspel geboden: 0-0. In de laatste ontmoeting was een gelijkspel voldoende tegen Otterlo. Maar uiteindelijk werd het een 3-0 nederlaag en was het einde toernooi. 

GOOD-OLD Voor Otterlo was het net wel voldoende. De ploeg, de laatste weken op het veld in zeer goede doen, was het toernooi gestart met een drietal nederlagen tegen Blauw Geel, FC Jeugd en DTS Ede. Maar onder aanvoering van 'good-old' Laurens Foekens, die zijn zaalvoetbalschoenen weer eens had aangetrokken, werd Ede/Victoria en dus Fortissimo verslagen. De huidige assistent trainer scoorde, net als Dries Hazeleger, in die twee wedstrijden drie keer. Daarmee kwam Otterlo op gelijke hoogte met Blauw Geel. Omdat ook het doelsaldo exact hetzelfde was, werd Otterlo vierde in de poule op basis van het onderlinge resultaat.

Tegen DTS Ede leek het in de kruisfinale even op weg naar een stunt. Via Daan de Rooij kwam men op voorsprong. Na de gelijkmaker van Michel Hol, leek Foekens Otterlo opnieuw op voorsprong te brengen. Maar waar velen de bal via de onderkant van de lat achter de lijn zagen komen, oordeelde de scheidsrechter anders. En er was geen VAR aanwezig om de beslissing te overrulen. De vraag blijft hoe het dan zou zijn gelopen als het doelpunt wel goed gekeurd zou zijn. Waarschijnlijk had DTS evenwel nog gewonnen. Want het grote verschil werd uiteindelijk uitgedrukt in een 7-1 winst voor de Edenaren.

SLOTSECONDE FC Jeugd begon ongelukkig. Waar het tegen DTS Ede eerst via Mohamed Chahbari een strafschop miste, schoot Achraf Benahmed in de slotseconde in eigen doel: 2-1. Anouar Tmim en Mustafa Tirgil waren daarvoor succesvol geweest. De zeges op Ede/Victoria en Otterlo alsmede het gelijke spel tegen Fortissimo bracht de ploeg al voor de laatste ronde bij de laatste vier. Met de late zege op Blauw Geel werd het tweede in de poule. Achraf Benahmed en Mustafa Tirgil zorgden voor de doelpunten.

Hetzelfde Blauw Geel was gestart met twee zeges. Otterlo werd in de openingswedstrijd door doelpunten van Jorino Kleijn en Robbie Pont verslagen. Dezelfde Pont, een van de meest opvallende spelers van het toernooi en Aziz Ballouk werd ook met 2-0 Ede/Victoria voor gebleven. Vervolgens verloor het drie keer op rij tegen Fortissimo, DTS Ede en FC Jeugd. Op basis van het onderlinge resultaat tegen Otterlo was er plaats nummer drie.

De kruisfinale was opnieuw tegen FC Jeugd. Via Omar Ouaali en een fantastisch doelpunt van de talentvolle Robbie Pont, de mooiste van de dag, kwam het 2-0 voor. Via Achraf Benahmed en Mohamed Chahbari (ook een plaatje van een doelpunt) knokte de zondag derdeklasser zich terug. En na de rode kaart van Aziz Ballouk had het met een man meer de wedstrijd nog kunnen beslissen, maar miste de rust de man meer uit te spelen.

In de noodzakelijke strafschoppenserie maakten Jorino Kleijn en Omar Ouaali namens Blauw Geel en Mustafa Tirgil en Özkan Yilmaz geen fout. Omdat Arvid van Beek en Achraf Benahmed dat wel deden, bleef het in eerste instantie gelijk. In de 'verlenging' bleef Pont koel, waar Ilker Ozturk faalde. In doelman Özkan Yilmaz had FC Jeugd de beste keeper van het toernooi.

DTS Ede was een klasse apart. Buiten de halve misstap tegen Fortissimo, werden alle poulewedstrijden gewonnen. De 3-0 zege op Otterlo, de 3-1 op Blauw Geel en 5-0 op Ede/Victoria spraken boekdelen. De halve finale tegen Otterlo begon iets stroef, maar de 7-1 zege zei voldoende. In deze wedstrijd legde Jamal Ouassif met een hattrick de basis van zijn prijs van topscorer van het toernooi.

Met Henry Zegers en Aart de Zeeuw als coaches op de bank, en reguliere trainer Jeroen Spies als aandachtig toeschouwer op de tribune, was al snel duidelijk dat DTS Ede in de finale een maatje te groot was voor Blauw Geel. Anass el Hassnaoui opende de score. Via een wonderschone combinatie waar de beste speler van het toernooi Anouar Tmim bij betrokken was, tikte Niels van Steenbeek de 2-0 binnen.

Blauw Geel kreeg nog wel een paar kansjes, maar stuitte telkens op doelman Nicky Groeneveld. Michel Hol en Jamal Ouassif gooiden de deur definitief in het slot door de 3 en 4-0 te scoren. Met de zesde zege van de dag, en de doelcijfers van 27-4, bekroonde DTS Ede zicht tot de terechte winnaar. En prolongeerde daarmee de titel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie