Gemeente Ede wint ANBO-pluim

31 december 2018 om 10:55 lokaal

EDE De gemeente Ede heeft dit jaar de ANBO-pluim gewonnen voor een initiatief waarmee Edese gezinnen drie keer per jaar een waardecheque van 7.50 euro ontvangen. Hiermee worden burgers gestimuleerd om samen projecten en initiatieven in de buurt op te starten.

,,Er zijn al heel veel mooie ideeën bedacht en gerealiseerd. Wijken die ineens weer gaan samenwerken, of mensen die elkaar leren kennen. Eigenlijk hebben we onszelf een beetje overbodig gemaakt als gemeente, en dat is helemaal niet erg", zegt wethouder Willemien Vreugdenhil.

ONDERLINGE CONTACTEN De Edese Jopie Verdel nomineerde de gemeente Ede. Verdel hielp een seniorencomplex in de buurt met het realiseren van een jeu de boules-baan en startte daarna haar eigen project voor een geluidsinstallatie in het buurthuis. ,,Iedereen heeft meegeholpen om de cheques en het geld bij elkaar te krijgen en daardoor zijn er veel onderlinge contacten ontstaan. Ook bij mij in huis."

Naast Ede werden ook Baarn, Brummen en Westerwolde genomineerd. Na de nominaties kon er gestemd worden via de website van ANBO. Iedereen mocht zijn stem uitbrengen.  

Bron video: ANBO

Mail de redactie
Meld een correctie

Elyse van den Brink
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie