Afbeelding
Theo Beumer

ZVV Ede-coach Paul Prins vertrekt

2 januari 2019 om 14:25 Sport/sport

EDE Na het seizoen 2018/2019 gaan ZVV Ede en trainer/coach Paul Prins (foto) uit elkaar. De Nijkerker heeft dan vier (succesvolle) seizoenen bij de Edese zaalvoetbalvereniging gewerkt.

Eip Janssen

,,Het was een lastige beslissing. Maar als technisch manager bij ZVV Ede is dat mijn taak. Paul (Prins, red) heeft vier jaar uitstekend bij ons gefunctioneerd. Maar samen kom je na de conclusie dat wederzijds de behoefte is wat te vernieuwen. Of daarin meespeelde dat Paul Prins niet over de juiste trainers papieren beschikte? Dat hebben we wel mee gewogen, maar of Paul op termijn de benodigde trainerslicentie voor dit niveau wil halen, is aan hem", opent technisch manager Henry Snetselaar (foto 2 rechts).

KNVB EIS ,,Ik heb een jaar dispensatie gekregen van de KNVB. Dat is altijd zoals je met een ploeg promoveert. Daarna moet je wel de juiste trainers papieren hebben of op een cursus zitten. Ik heb begrepen dat de KNVB daarin nogal strikt is.", vult de vertrekkende Paul Prins aan.

Prins had ook het gevoel dat dit het juiste moment is om afscheid te nemen.

,,Je merkt toch na vier intensieve jaren van samenwerken dat zowel spelers als ik wel wisten welk kunstje er volgde. Het is voor beiden wel goed dat er andere inzichten komen. Zelf ga ik ook zakelijk op een andere toer. Dat gaat me de nodige energie kosten. Ik hoop komend jaar de mogelijkheid te krijgen bij wat ervaren trainers in de keuken te ogen kijken. Ik wil wel eens zien hoe zij met zaken omgaan. Maar als er een mooie kans voorbijkomt, zal ik dat zeker in overweging nemen."

De enthousiaste zaalvoetbaltrainer kijkt uit naar de eerstkomende drie competitiewedstrijden.

,,Ik ben er sowieso al van overtuigd dat deze selectie goed genoeg is om zich te handhaven in de eerste divisie. En wie weet wat er nog mogelijk is na het rijtje tegenstanders dat binnenkort volgt. Met achtereenvolgens FC Brasil'77, Bristol Team Budgetinstallatie en Futsal Apeldoorn 2 zie ik echt wel kansen, te stijgen op de ranglijst", besluit Paul Prins.  

ZOEKTOCHT Snetselaar geeft aan op zoek te gaan naar een nieuwe trainer.

,,Ik denk dat dat wel goed komt. Het zou mooi zijn als de nieuwe trainer uit de regio komt, maar is geen voorwaarde. Ook met de spelers gaan wij in gesprek voor het nieuwe seizoen 2019/2020. De club is en blijft, ongeacht het niveau waarop we spelen ambitieus. Dat betekent dat er faciliteiten zijn om met de selectie extra te trainen. Ik verwacht dat het overgrote deel van de spelers blijft."

Snetselaar, een bekende in zaalvoetballand heeft de afgelopen weken een aantal zaalvoetbaltoernooien in de regio bezocht.

,,Ik ken heel veel spelers zowel in de zaal als op het veld. Maar op zo'n toernooi zie je een speler de hele dag bezig, en dat geeft een beeld. Wat ZVV Ede te bieden heeft? Spelen op ene zo hoog mogelijk niveau, dat is op dit moment eerste divisie. Daarnaast proberen we de selectiespelers te faciliteren. Maar geven ook de kans in zichzelf op zaalvoetbal gebied te investeren. Het is in meerdere gevallen een win-win situatie", gaat Henry Snetselaar verder.

Hij benadrukt nog dat in zijn ogen veld- en zaalvoetbal niet elkaars concurrenten behoeven te zijn.

,,Als je van twee kanten verstandig opereert,gaat het goed samen. De verstandhouding met de Edese veldvoetbalclubs is uitstekend. En dat willen we als ZVV Ede ook zo houden", sluit de technisch manager.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie