Ted Walker

Geen stunt handballers Reehorst

6 januari 2019 om 11:23 Sport/sport

EDE HV Reehorst heeft op bezoek bij koploper US (Amsterdam) niet voor een stunt kunnen zorgen.

Na een gelijk opgaande wedstrijd bleven de Edenaren na een 29-24 nederlaag met lege handen achter.

HV Reehorst, bezet in de tweede divisie nu de vijfde plaats. De handballers wisten 14 punten uit twaalf wedstrijden te halen.

,,De nederlaag is wat geflatteerd en mede beïnvloed door de scheidsrechters. Lang was het verschil nooit meer dan twee punten. Maar bij 23-21 kantelde de strijd volkomen", opende HV Reehorst coach Sander Barents.

TIJDSTRAF David Schalk werd met een tijdstraf weggezonden.

,,Dat was niet alleen onterecht maar ook curieus. Hij kreeg zijn eerste gele kaart voorgeschoteld, maar een van de scheidsrechters wist zeker dat het Davids tweede kaart was. De wedstrijd werd lang stilgelegd en overlegde volgde. Uiteindelijk overruled een van de scheidsrechters zijn collega die meende dat het de eerste gele kaart was. Dan kun je daar wel tegen protesteren, maar dat was zinloos. In die fase liep de thuisclub weg naar 26-21 en was de strijd vrijwel gestreden", sipte de coach.

In de eerste helft twee gelijkwaardige ploegen, waarbij de thuisclub een schutter had die nauwelijks te stoppen bleek. ,,Wat we ook verzonnen hij scoorde met mooie strakke harde schoten. Ik denk dat hij zeker tien of elf doelpunten heeft gemaakt. Twee keer werd het gelijk (11-11 en 18-18), maar bij rust was het 15-13 voor US", had Barents genoteerd.

In de tweede helft gaf HV Reehorst wederom goed partij totdat bij 23-21 het eerder beschreven incident plaatsvond.

,,Bij 26-24 had ik nog even hoop. Maar een gemiste zeven meter worp en daarna nog twee goede kansen was te veel voor mijn ploeg."

TOEKOMST Sander Barents meent dat de competitie nu is gelopen. ,,Ik denk dat US en Ha-STU bovenin en onderin C.S.V. Handbal en NHC 2 promotie en degradatie gaan uitvechten. De andere ploegen zijn aan elkaar gewaagd en de middenmoot is lang. Toch denk ik dat een top vijf positie voor HV Reehorst haalbaar is. Na komende zaterdag (Hellas 2 thuis, Red) missen wij de rest van het seizoen Jeff de Quay (archieffoto, nr 5), wegens een operatie. De oplossing deze linkshander te vervangen is een uitdaging. Of ik volgend seizoen weer voor de groep sta? Dat ligt mede aan de club. Tot op heden zijn daarover geen gesprekken gevoerd. Ik wacht wel op een uitnodiging", besluit de inwoner van Venray.