Pupillen Niels Teunissen, Jasmijn en Niels Hiddink reden goed in Deventer
Pupillen Niels Teunissen, Jasmijn en Niels Hiddink reden goed in Deventer Kim Hiddink

Baankampioen in Deventer

7 januari 2019 om 08:43 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 5 januari werden in Deventer de baankampioenschappen voor de pupillen gehouden. Namens de Edese IJsvereniging stonden Niels Teunissen en Niels en Jasmijn Hiddink aan de start. Jasmijn Hiddink werd met een PR op de 100 meter (12.36), baankampioen van ijsbaan De Scheg in Deventer, de thuisbaan waar de EIJV elke vrijdag traint.

Ook Niels Hiddink begon goed aan het kampioenschap met een PR op de 100 meter (14.09). Na een goede 300 en 500 meter won hij het zilver achter de nummer 1 van Nederland. Voor Niels Teunissen stond er een nieuwe afstand op het programma: de 700 meter. Met 1.19.60 reed Niels deze uitstekend. In het eindklassement werd hij vierde.

Jelle Stienstra reed dit weekend de regionale selectiewedstrijd in Breda en Den Haag. In het eindklassement werd hij keurig 32e. Zijn tijden lagen net iets boven zijn persoonlijke records die hij de week ervoor in Inzell had gereden. Daar reed hij als vijfde EIJV’er ooit onder de 40 seconden (39.99). Met deze tijden schaart de eerstejaars B-junior zich bij de snelste EIJV-rijders ooit. Corné van Dooren reed in Heerenveen naar een nieuwe snelste tijd op de 500 meter: 45.95. Samen met Lars, Stijn & Chaim heeft de EIJV momenteel een snelle lichting junioren.

Jelle Stienstra in actie op de 1500 meter in Breda
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie