Afbeelding
Theo Beumer

DVO verdedigend onder de maat

13 januari 2019 om 10:27 Sport/sport

BENNEKOM ,,Heel bijzonder dat wanneer je 29 doelpunten maakt, toch niet wint. Dan weet je ook precies waar het probleem zat'', reageerde Richard van Vloten op de 35-29 nederlaag van DVO/Accountor bij KZ/Thermo4U.

In Koog aan de Zaan begonnen de Bennekommers sterk. ,,Ons plan werkte. Ook al omdat wij een hoog afrondingspercentage kenden'', ging de trainer/coach verder. DVO kwam op 1-5. Op 5-9 had KZ al haar tweede time out nodig.

,,Daarna zag je dat wij verdedigend steeds meer in de problemen kwamen. De rebounds waren voor KZ. Zij konden telkens herhalen. Dan prikken zij er vanzelf wel één. Het feit dat liefst 20 doelpunten van de KZ dames kwamen, gaf ook aan waar het probleem lag'', stelde Van Vloten.

Halverwege was het 15-15. ,,Dan geef je aan met de start van de eerste helft te beginnen. Dat je de controle hebt.'' Tot 20-20 kon DVO nog bijbenen. Daarna sloeg KZ het beslissende gaatje via 26-22 en 29-23. ,,Dat verschil konden we niet meer goed maken. Verdedigend was het niet goed genoeg. Er was ook te weinig druk. Dat moet gewoon beter.''

DVO verloor uiteindelijk met 35-29. Samen met Deetos en KCC blijft men op twee punten staan. Juist die twee ploegen komen de komende twee weken naar Bennekom. ,,Dat zijn heel belangrijke wedstrijden, die we moeten winnen'', weet ook Richard van Vloten. ,,Zeker op basis van ons aanvallende spel heb ik daar zeker vertrouwen in.''

Doelpunten: Gertjan Meerkerk en Robbe de Wit 7, Koen van Roekel 4, Menno van er Neut en Janine van Schie 3, Romy Teunissen (op archief foto) en Chris van Haren 2 en Daniëlle Boadi 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie