Korfballers Reehorst 45 nemen het heft in handen

13 januari 2019 om 12:14 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag, 12 januari, speelde Reehorst ’45 de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen DKOD. Een belangrijke wedstrijd, want Reehorst ’45 stond samen met DKOD op gelijke hoogte in de poule. Beide ploegen waren vastbesloten de punten te pakken.

Het lukte Reehorst ’45 al snel op 4-0 te komen en gedurende de eerste helft een mooie voorsprong te houden. DKOD kwam af en toe wel terug tot twee punten verschil, maar vormde geen bedreiging voor de Edese ploeg. De ruststand was 9-7.

Coach De Graaf van Reehorst ’45 hield de wind er goed onder door zijn spelers er in de rust op te wijzen dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat er in de wedstrijd goed moest worden toegepast wat in de trainingen aan de orde was gekomen.

Na de rust moest Reehorst ’45 weer even in de wedstrijd komen. Het lukte DKOD zelfs om een punt voorsprong te pakken. Gelukkig herpakte Reehorst ’45 zich snel en scoorde lekker door tot een stand van 16-12. Toch liet DKOD het er niet bij zitten en kwam nog iets terug, maar er was totaal geen paniek bij de spelers van Reehorst ’45. Ze hielden DKOD op veilige afstand en wonnen deze wedstrijd met 18-16. Een mooie prestatie van Reehorst ’45, waarbij twee zeer belangrijke punten werden behaald.

Na de wedstrijd bleek de nummer 1 van de poule, Keizer Karel, te hebben verloren van Midlandia, waardoor Reehorst ’45 en Keizer Karel qua aantal wedstrijdpunten nu de eerste plaats in de poule delen. Reehorst ’45 voert echter door een hoger doelsaldo de lijst aan. DKOD en Midlandia bezetten gezamenlijk de derde plek.

De volgende wedstrijd van Reehorst ’45 1 wordt op 19 januari 2019 gespeeld in Almelo tegen Achilles om 16.50 uur (sporthal Sluiskade).