Afbeelding
BVC

Arris van Deelen en Twan Smit winnen BVC-cross

13 januari 2019 om 20:25 Sport/sport

EDE Arris van Deelen en Twan Smit hebben zaterdag in het Hoekelumse Bos de derde BVC-cross van dit seizoen gewonnen. Beide Climax-atleten wonnen ook de voorgaande crossen in Wageningen en Veenendaal. Mathias Meijer werd wederom tweede op de lange cross.

De weersomstandigheden waren slecht. Bij de eerste runs van de pupillen was het nog droog, maar daarna begon het te miezeren en uiteindelijk ging het flink regenen. Het heuvelachtige parcours werd door de regen steeds zwaarder voor de ruim 550 deelnemers.

TE STERK Arris van Deelen en Twan Smit zijn tot nu toe te sterk voor hun concurrenten. De Climax-atleten wonnen ook bij de derde cross van het BVC-circuit 2018-2019 de wedstrijd voor respectievelijk de jongens junioren A en de jongens minipupillen. In de strijd bij de jongste en oudste jeugdcategorie hebben ze tot nu toe alle drie de wedstrijden gewonnen. De overwinning in het totaalklassement kan hen niet meer ontgaan

LANGE CROSS Bij de strijd voor de mannen op de lange cross over 9000 meter werd Mathias Meijer wederom tweede. Na zijn winst in Wageningen moest de Climax-atleet voor de tweede keer dit seizoen Jan Droesen uit Utrecht voor zich dulden. De winst in het totaalklassement wordt in deze categorie dus bij de laatste cross in Rhenen vergeven. Bij de meisjes junioren D eerstejaars en de jongens junioren D tweedejaars werden Eline Gerritsen en Ruben Schussler fraai derde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie