Afbeelding
Gemeente Ede

'Geen draaischommelstoel op Marktplein Ede'

13 januari 2019 om 20:31 lokaal

EDE Burgemeester en wethouders van Ede zien geen mogelijkheid om een draaischommelstoel op het Marktplein te plaatsen. De gemeenteraad had in november vorig jaar gevraagd om een speeltoestel voor kinderen in een rolstoel, waarbij gedacht werd aan een draaischommelstoel. 

Danny van Zeggelaar

Als een extra speeltoestel zou worden geplaatst, ontstaan ruimteproblemen vanwege een inmiddels al begonnen project voor de bouw van een derde kiosk met terras, meldt het college. ,,De derde kiosk is een belangrijk element in het ontwerp van de markt.''

KAPITAALVERNIETIGING Om bijvoorbeeld een draaischommelstoel toch te realiseren, zou één van de net geplaatste andere speeltoestellen verwijderd moeten worden. ,,Dit betekent kapitaalvernietiging én een afwijking van het ontwerp", aldus het college.

STADSPARK Burgemeester en wethouders zijn wel voor een speeltoestel voor kinderen in een rolstoel op een andere plek. Het college noemt drie mogelijke opties, waaronder een speeltuin in de wijk Veldhuizen en kinderboerderij De Oude Hofstede. ,,Ook zijn er voorzichtige ideeën voor het herinrichten van het Raadhuisplein in een stadspark", staat in een brief aan de gemeenteraad. ,,Die gaan in de richting van een beweegpark: een ontmoetingsplek voor jong en oud, valide en mindervalide, waar gezondheid, spelen en sporten samenkomen. Dit lijkt een zeer geschikt alternatief voor een speeltoestel voor mindervaliden."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie