BSV Bennekom won ook van de Twellose Schaakclub.
BSV Bennekom won ook van de Twellose Schaakclub. Martin Markering

BSV Bennekom wint vierde wedstrijd op rij

15 januari 2019 om 15:29 Sport/sport

BENNEKOM Schaakclub BSV Bennekom doet het wisselend in de SOS-competitie, de nieuwe regionale competitie tussen de bonden OSBO, SGS en SBO. Waar het eerste team vrijdag de eerste zege hoopt te boeken in Druten, blijft de trein van de reserves doordenderen. Maandagavond werd de vierde zege op rij geboekt, Twellose SC werd met 5,5-2,5 geklopt.

BSV Bennekom wil dolgraag het verschil in speelklasse tussen de hoofdmacht en de reserves verkleinen. Hoger spelen geeft meer weerstand. Echter wacht het eerste achttal (hoofdklasse) nog steeds op de eerste zege. Terwijl de reserves juist sterk bezig zijn. Dat bleek tegen Twellose SC. Het stond binnen de kortste keren 3-0.

VIS OP DROGE Gerard Bakker opende de score door min of meer zijn tegenstander te verpletteren. Martin Markering had wat meer tijd nodig. Hij keek tot zijn voordeel wel wat verder dan zijn tegenstander. En het werd 3-0 door René Bakker, die al snel gewonnen stond, maar even tijd nodig had om de vis op het droge te krijgen.

Twello deed nog iets terug. Rinus van der Molen stond na stukwinst goed, maar zijn tegenstander wist de stelling te compliceren en met succes. Hans van de Weteringh bracht het verschil weer op drie punten. Overigens heeft hij net zoals Martin Markering vier zeges op rij geboekt. De partijen van Jaap van Donkelaar, Jan Wouters en Teun Alting eindigden allen in remise.

NIEUWE COMPETITIE Schaakclub BSV Bennekom start maandag 21 januari met de tweede interne competitie. Martijn Pauw werd onlangs kampioen in de eerste competitie. Er worden opnieuw dertien ronden gespeeld volgens het zogeheten Kiezersysteem. Altijd spelen is daarbij verzekerd en de sterke van een speler maakt niet uit.

Nieuwe deelnemers zijn welkom. Ideaal voor huisschakers om te starten en voor gevestigde schakers om de draad weer op te pakken. Enige voorwaarde: elke maandagavond, te beginnen op 21 januari, om 19.50 uur aanwezig zijn in denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom.

Bron: BSV Bennekom

BSV Bennekom won ook van de Twellose Schaakclub
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie