Theo Bouwmeester (links) geeft met  veel plezier les aan de leerlingen van De Lettertuin.
Theo Bouwmeester (links) geeft met veel plezier les aan de leerlingen van De Lettertuin. Eip Janssen

'Plezier staat voorop' bij schoolhandbal HV Reehorst

21 januari 2019 om 14:13 Sport/sport

EDE ,,Natuurlijk hoop je dat je leerlingen winnen, maar vooral dat zij plezier hebben tijdens het handballen", vertelt Peter Graat, leraar bij OBS De Lettertuin. Het schoolhandbaltoernooi van HV Reehorst gaat woensdag 30 januari van start.

Eip Janssen

Reehorst-handbalvrijwilliger Theo Bouwmeister geeft aanwijzingen aan de leergierige groep 7. ,,Ik geef met plezier al een jaar of tien handballessen op de scholen. Vaak zo'n tien uur per week. Maar dat maakt me niet uit. De vreugde die de kinderen uitstralen vergoedt veel."

Zonder dat beide sprekers het van elkaar wisten staat handbalplezier centraal. En dat is precies wat de organisatie van HV Reehorst wil.

BEWUST ,,De Lettertuin kiest bewust voor schoolhandbal. En het mooie van dit toernooi is dat de club bij ons oefenlessen verzorgd. Theo Bouwmeister en Simone Bijsterbosch doen dat op een leuke en ontspannende manier. Onze school doet met veel teams mee. Vorig jaar werd een tweede plaats behaald. Dat is wel een item op school en tijdens de lessen", gaat de leerkracht verder.

Hij zegt dat de animo om mee te doen groot is. ,,Eén briefje en de aanmeldingen stromen binnen. Wij proberen zoveel mogelijk leerlingen mee te laten doen. Sporten is gezond. En leren in teamverband te spelen, kan geen kwaad. Ik heb zelf vroeger gehandbald, dus het spelletje is mij niet onbekend. Nee, een team opstellen is geen probleem. Je maakt samen met de leerlingen daarover afspraken. Wat ik zeker niet doe is in een belangrijke wedstrijd alleen mijn beste spelers opstellen. Dat past niet bij onze deelname-gedachte. Misschien een oude olympische gedachte, maar bij mij krijgt elk kind, talentvol of niet, dezelfde kans", zegt Graat gedecideerd.

NIET STRENG ,,Ik geef op twee scholen les. Naast De Lettertuin is dat op De Calluna. Beide scholen zijn zeer sportminnend", vervolgt Theo Bouwmeister. Hij maakt bij HV Reehorst best wat handbaluurtjes. ,,Iets wat je met liefde en plezier doet, is geen probleem. Naast het les geven, ben ik ook ledenadministrateur bij Reehorst. Ook fluit ik graag wedstrijden tijdens het toernooi. Of ik streng ben? Nee, meer naar de geest dan naar de regels. Het moet, omdat niet alle spelers de juiste spelregels kennen, wel leuk blijven. Om voor elk wissewasje te fluiten verpest je alle plezier bij wie dan ook."

GEEN VOORKEUR Bouwmeester kijkt tijdens de wedstrijden wel of zijn lessen ook in praktijk worden gebracht, zo laat hij weten. ,,Natuurlijk hoop je iets terug te zien. Wat als De Calluna tegen De Lettertuin speelt? Ik heb geen voorkeur. Ik ga na afloop altijd naar de teams toe. De een is met een aai over de bol blij. De ander vraagt hoe ik vond dat ze speelden. In alle gevallen probeer ik daarbij het positieve te benadrukken", zegt Theo Bouwmeister.

,,Dat is een van de redenen waarom wij schoolhandbal omarmen. Een kind mag hier nog een kind zijn", besluit Peter Graat tevreden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie