Afbeelding
Theo Beumer

ZVV Ede verliest kelderkraker

19 januari 2019 om 09:26 Sport/sport

EDE ,,Het 2-3 verlies tegen hekkensluiter Brasil'77 (Terborg) is een behoorlijke teleurstelling. Zeker omdat de nederlaag niet zo zeer te wijten is aan het goede spel van de gasten. Nee, ik vind dat ZVV Ede matig deze degradatiekraker heeft gespeeld", aldus aanvoerder Mitchell Snetselaar.

Eip Janssen

Daarmee sloeg de ZVV Ede speler precies de spijker op de kop. Achterin verrast worden door snelle uitbraken en voorin te weinig scorend vermogen bij de Edese zaalvoetbalploeg.

,,Wij wisten dat Brasil'77 het niet van het voetballende gedeelte moet hebben. Hun kracht ligt in het razendsnel schakelen vanuit de verdediging en hardlopen. Dat dat een aantal keren lukte en drie doelpunten opleverde is efficiënt, maar mag niet voorkomen. "

AANSLUITING GEMIST Hoewel de marge naar een directe degradatie plaats zeven punten blijft op Bristol Team/Budgetisolatie, met nog een wedstrijd te goed overheerste de teleurstelling.

,,Bij een driepunter hadden we afstand genomen van de twee P/D-plekken en aansluiting bij de middenmoot. De twee volgende wedstrijden tegen Bristol Team/Budgetisolatie (uit) en thuis tegen Futsal Apeldoorn 2 moeten zes punten opleveren. Anders komen we onnodig in gevaar", gaat de aanvoerder zichtbaar teleurgesteld verder.

De nederlaag kwam hard aan bij ZVV Ede dat langdurig na afloop in de kleedkamer bleef. Enkele spelers wilden geen analyse op de wedstrijd loslaten. Snetselaar liet gelukkig wel zien met reële teksten, dat je zowel bij winst als na een nederlaag, je ploeg moet vertegenwoordigen en toonde zich een waardige aanvoerder.   

SCHAAKVOETBAL De wedstrijd tegen Brasil'77 kan voor ZVV Ede worden omschreven als schaakvoetbal in de zaal zonder borden. De Edenaren koesteren het balbezit en de breedtepass zegeviert. Bij de gasten is het juist de lange bal en een snelle ren die zeer effectief werkt.

Na wat mogelijkheden over en weer opent Brasil '77 de score via Jeffrey Megens: 0-1.

,,Zij hebben een ploeg met spelers die allemaal bij een hoofd- of eersteklasser spelen. Veel wedstrijden werden maar net verloren. Je zag hoe snel zij anticipeerden op foutjes bij ons", kijkt Snetselaar terug.

In de tweede helft stuit Hicham Haouat op de doelman en bliksemsnel countert Brasil naar 0-2. Bij 0-3 (Roel Wilbrink) lijkt de strijd voor ZVV Ede gestreden. 

Maar de thuisclub brengt de energie op er een slotoffensief uit te persen.

Mart de Jong komt een teenlengte te kort voor de 1-3. Joost van Dam heeft de bal voor het intikken maar mist. Hij maakt zijn misser snel goed met een schotje dat de Terborgse doelman laat glippen:1-3.

De 2-3 is een beauty, misschien wel het mooiste doelpunt van de avond. Een briljante pass van Mart de Jong wordt afgerond door Hicham Haouat: 2-3.

RUSTIG Interim-coach Anouar Tighadouini (foto 4 en 8) grijpt in en vraagt een time-out aan.

,,Een rustige coach die veel ervaring heeft. Soms wat andere accenten legt dan onze coach Paul Prins, die als speler mee deed. dat was nodig omdat we Kamal bendadi (geschorst) en Youssef Hadi (werk) node misten.", meld de aanvoerder.

ZVV Ede gaat alles of niets spelen met een vliegende keeper. Ondanks veel balbezit werd het niets.

,,Omdat we niet al te vaak als totale groep kunnen trainen kwam het er niet uit. Ook slaagden we er niet in een tien meter trap (soort strafschop, Red) te forceren. Die wordt gegeven bij de zesde en elke volgende overtreding. Brasil had al snel vijf fouten op haar conto staan. Dan moet je in staat zijn de zesde en dus een kans te forceren benutten. Dat hebben we niet al slim gedaan.  Maar misschien waren de goed fluitende scheidsrechters te alert. Slechts eenmaal, maar wel cruciaal onderbraken zij een goede solo van Mart de Jong. In plaats van even voordeel af te wachten werd hij terug gefloten. Ik denk dat Mart een doelpunt had gemaakt. Maar ook dat zat tegen", sloot Mitchell Snetselaar af.

ZVV Ede blijft in de eerste divisie op de achtste plaats staan. De ploeg heeft tien punten uit elf wedstrijd bij elkaar gesprokkeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie