Henk Hutten

SDS '55 ondanks goed spel met lege handen

19 januari 2019 om 16:51 Sport/sport

WEKEROM SDS '55 had de hervatting van de tweede competitiehelft zich heel anders voorgesteld. De 3-0 nederlaag bij een goed en fris spelend CJVV in Amersfoort deed zeer.

,,En dat niet alleen. Ook de zware blessure van Jaap Evert Roelofsen, in de slotfase baart mij zorgen", opende SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

Hij zag zijn ploeg de eerste helft goed opgewassen tegen CJVV.

,,In mijn ogen een van de best voetballende ploegen in onze derde klasse. Beide ploegen kregen kansen de score te openen. Bij ons had Lennart Ploeg pech de lat te raken."

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. CJVV maakte het spel en SDS anticipeerde daar goed op.

,,In de vijfenvijftigste minuut opende de thuisclub de score door een doelpunt van Kees Hoekstra. Nadat Jort van den Hudding en Arie Bouw beiden een in mijn ogen honderd procent kans lieten liggen werd het zelfs 0-2", sipte de trainer.

Er werd aanvallend gewisseld en SDS ging alles of niets spelen.

In die fase kreeg de mee gekomen verdediger Martien van den Berg (archieffoto vooraan met aanvoerdersband) twee mooie kansen. Zijn kopballen werden door de Amersfoortse doelman subliem gestopt.

,,Die doelman hield zijn ploeg op de nul. De reddingen kwamen ons zeker niet uit maar waren wel excellent. Na het uitvallen van Roelofsen zelfs met tien man. Ook daarbij kregen we wat kleine mogelijkheden. Je weet dat je de zaak achterin opengooit. De 3-0 (Gijs Wobbes, Red) was het slotakkoord. Natuurlijk valt de nederlaag tegen, maar ik kan mijn ploeg weinig verwijten. Er is naar de mogelijkheden gespeeld", besluit Marcel van der Hoop.