Afbeelding
Theo Beumer

DTS Ede toont karakter tegen DOS'37

19 januari 2019 om 19:16 Sport/sport

EDE DTS Ede toonde karakter tegen DOS'37. Een 0-2 achterstand halverwege werd toch nog goed gemaakt: 4-2.

,,Het moest van ver komen'', opende Jeroen Spies. ,,Maar op karakter pakken wij toch de drie punten. Het was wel even wachten hoe wij uit de korte winterstop waren gekomen. Ook al omdat wij vorige week naar Spanje waren geweest. En deze week was er redelijk getraind.''

,,De eerste tien minuten waren tegen DOS nog prima. Alleen de bezetting voor het doel niet goed. Daarna raakten wij het helemaal kwijt. Wij speelden tegen onszelf. DOS strafte het goed af. Wij wisten dat zij een sterke spits (Stef van der Velden) hadden. Daarom afgesproken ons niet uit het centrum weg te lokken. Dat gebeurde toch. Hij maakte de 0-1, na eerder al tegen de paal te hebben geschoten.'' De 0-2 was van Jaap Mulderij.

,,Op basis van positiviteit in de rust aangegeven wat anders moest. Dat je niet altijd kunt voorkomen. Maar wel dat we het moesten omdraaien. Jammer was wel dat een snelle 1-2 uitbleef, hoewel Frank Hol deze op zijn schoen had. Na een uur besloten Mohamed Laukili voor Jurriën van der Horst te brengen. En juist 'Mo' maakte het verschil'', vond de trainer.

PRESENTEERBLAADJE In korte tijd tikte Frank Hol uit een corner de 1-2 binnen en scoorde Haikaz Vervaart uit een prima combinatie de 2-2. ,,Daarmee kreeg Frank Hol een bal op een presenteerblaadje. Hij verzuimde te scoren. Toen dacht ik: dan maar tevreden met een gelijkspel. Gelukkig wist Frank met de punt van zijn voet toch even later de 3-2 binnen te werken. En na een geweldige actie van Mohamed Laukili werd hij neergelegd. Hij eiste zelfde de strafschop en, en kreeg daarmee zijn verdiende beloning: 4-2'', benadrukte Spies.

,,Ik ben trots en blij dat we deze wedstrijd toch winnend afsluiten. Wij maken weer een stapje. Nu naar plaats vier en nog steeds bovenaan in de tweede periode. En als wij nu leren van de dingen die niet goed gingen, kan het allen nog maar beter gaan.''

Zaterdag is in Hierden de plaatselijke club de eerste volgende opponent. ,,Thuis hebben wij 2-2 gespeeld. Wij moeten dus nog wat goed maken. Zij hebben met 3-0 van Nunspeet verloren. Staan dus op scherp. We gaan het zien'', sluit Jeroen Spies af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie