Afbeelding
Theo Beumer

Blauw Geel'55 bezorgt Lunteren ijskoude douche

19 januari 2019 om 19:22 Sport/sport

LUNTEREN Het was zaterdag kou lijden bij Lunteren tegen Blauw Geel'55. De derby wilde niet ontbranden. Het spel was alles behalve hartverwarmend. Een typische 0-0 wedstrijd. Tot in het laatste kwartier de Edenaren de thuisploeg alsnog op een ijskoude douche trakteerde: 0-2.

Wim van Kessel

Het voor Blauw Geel bevrijdende doelpunt gaf stof tot napraten. Een kwartier voor tijd reclameerde Lunteren voor een handsbal van de opstormende Jorino Kleijn. Die beaamde na afloop dat het hands was geweest. De verder prima fluitende arbiter Gerrit Beekman liet doorspelen. Art Veldhuizen wist de voorzet tot doelpunt te promoveren.

,,Het was eigenlijk de enige goede actie van Jorino'', keek de schutter terug. ,,Als hij een voorzet geeft, moet ik in de zestien staan. De bal was op maat. En ik dacht: als ik er dan toch ben moet je de bal ook maar binnen schieten.''

Het was een van de weinige acties voor het doel in een tamme derby. In het eerste bedrijf mikte Kevin Hazeleger namens Lunteren naast. Aan de andere kant stopte doelman Brian Bakkenes een schot van de beste speler van het veld Simon Kooiman. De bal kreeg een dusdanige curve dat Bakkenes de bal nog een keer voor zijn doellijn moest weg slaan. Daar was de eerste drie kwartier wel mee verteld.

,,Ik vond wel dat wij het beste van het spel hadden'', oordeelde Velthuizen. ,,Het was slordig van onze kant. De laatste pass was niet goed. Het was ook moeilijk voetballen op het bevroren grasveld.''

TYPEREND Het tweede deel was in eerste instantie ook van hetzelfde laken het pak. Typerend was dat een schot van Jeroen Berkhof zelfs over de kantine van Lunteren, gevestigd op de eerste verdieping, ging. Over het voetbal viel weinig te melden. Tom Cozijnsen vroeg de arbiter of hij de veters van Evert Bouw, overigens door een gele kaart voor de volgende wedstrijd geschorst, nog wilde strikken, omdat die het niet kon. De scheidsrechter ging niet in op het verzoek. Dus Cozijnsen moest het zelf doen.

Nadat doelman Michel van Beek voor het eerst en direct de laatste keer zijn handen kon opwarmen aan een zwabberschot van Kevin Hazeleger, werd het na de 0-1 wat drukker voor zijn doel. Maar behalve wat dreiging van Freek van Wijk kwam Lunteren niet. Blauw Geel wist in extra tijd nog op 0-2 te komen. Nadat Kooiman een minuut daarvoor dat had nagelaten, scoorde Robbie Pont.

,,Een fantastisch doelpunt'', vond aangever Art Veldhuizen. ,,Al met al vind ik dat Blauw Geel verdiend heeft gewonnen. Dat was ook nodig. Omdat wij voor de winterstop de laatste drie wedstrijden hadden verloren, waren we behoorlijk weggezakt op de ranglijst.'' Nu stijgt de ploeg van David Wagensveld naar plaats 9. ,,Dat had hoger kunnen zijn, als Simon Kooiman en Jeroen Berkhof er vaker bij waren geweest. Men hen samen in het team, hebben wij dit seizoen nog niet verloren'', had de trainer uitgezocht.

TELEURSTELLING Verliezen had Lunteren thuis dit voetbaljaar nog niet gedaan. En ook stond het bovenaan in de tweede periode. ,,De teleurstelling is groot'', bekende Dennis van den Berg. ,,Wij hadden vandaag met een zege onze doelstelling willen aanpassen en goede zaken willen doen voor de tweede periode. Wij hebben vandaag te weinig gebracht. Waren niet altijd even scherp.''

,,Ik vond het wel een typische 0-0 wedstrijd. Het werd op een detail beslist. Bij de 0-1 hielden de spelers er wellicht rekening mee dat de scheidsrechter voor hands zou fluiten. De grensrechter vlagde ook al. Maar als het dan doorgaat, ben je net te laat. Blauw Geel strafte dat goed af. Men hen hebben wij het de laatste jaren altijd al moeilijk. Wij hoopten de vorm van voor de winterstop door te trekken en de rollen nu eens om te draaien. Dan is het een domper dat het niet lukt'', besluit trainer Dennis van den Berg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie