Afbeelding
Theo Beumer

DVO wint degradatiekraker

20 januari 2019 om 14:45 Sport/sport

BENNEKOM ,,Ik heb er na afloop eerst maar even een paar biertjes ingegoten. De wedstrijd tegen Deetos was spannend en meeslepend. En dan is de ontlading wel groot toen het dubbeltje voor ons de goede kant opviel'', keek Richard van Vloten terug op de degradatiekraker, die door DVO nipt werd gewonnen: 28-27.

Op de laatste speeldag van de heenronde van de korfballeague stonden DVO/Accountor en DeetosSnel allebei op twee punten. De belangen waren dus groot. ,,Helaas begonnen wij niet scherp'', had Van Vloten gezien. Na een 3-3 tussenstand, liepen de bezoekers uit naar 5-11.

De Edese trainer/coach geep in, en bracht Menno van der Neut voor Robbe de Wit. ,,Robbe zat niet in de wedstrijd. Zowel niet in aanvallend als verdedigend opzicht. Wellicht een stukje spanning. Als je dan Menno van der Neut op de bank heb zitten, is de beslissing snel gemaakt. En de wissel bleek het kantelpunt.''

De achterstand werd omgezet in een 14-12 ruststand. Ook ondermeer omdat Van der Neut direct scoorde en nog een stip meekreeg. ,,In die periode was het dus 9-1. Wij toonden veerkracht en de uitstraling te willen winnen. Het was een hele sterke fase'', keek Van Vloten met veel plezier terug.

In de tweede helft lukte het de Bennekommers niet een definitief gat met de opponent te slaan. Een 20-16 voorsprong, werd toch uit handen gegeven: 25-26. ,,Wij slaagden er niet in het gaatje van vier uit te breiden naar minimaal zes. Dat kwam ook omdat Francy Crielaars (5 doelpunten) en Jimin de Vries (11 doelpunten) een heel hoog scoringspercentage gooiden, ondanks dat wij goed verdedigden.''

In de slotfase kon het alle kanten op. Met een hoofdrol voor de teruggekeerde Robbe de Wit. Met twee puntgave doelpunten, maakte hij het uiteindelijke verschil. ,,Wij hadden het geluk aan onze zijde. De wissels vielen goed uit. Omdat hij minder in actie was gekomen, was Robbe nog fris en fit. Zijn schoten waren dodelijk'', concludeerde een tevreden Richard van Vloten.

,,Met de winst hebben wij wat lucht. De afstand met Deetos en KCC is nu twee punten. Zaterdag komt KCC op bezoek. Daar hebben wij nog wat recht tegen te zetten. Uit met vier verschil verloren. De eerste opdracht is te winnen. Dat is belangrijkste. En mocht dat lukken, is de tweede doelstelling te proberen met meer dan vier verschil te winnen. Dan is het onderlinge resultaat beter'', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 7, Koen van Roekel 5, Chris van Haren en Janine van Schie 4, Daniëlle Boadi 3, Menno van der Neut (op archief foto) en Robbe de Wit 2 en Romy Teunissen 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie