Competitiehervatting FC Jeugd mislukt

20 januari 2019 om 16:50 Sport/sport

EDE FC Jeugd heeft in de derde klasse West een 0-1 nederlaag geleden op eigen veld tegen het Zwaluwen Utrecht 1911.

,,Ik denk dat een gelijkspel de verhoudingen prima hadden weergegeven. Twee ploegen die wilden voetballen waarbij de gasten iets gelukkiger waren", oordeelde FC Jeugd trainer André Hagen (archieffoto rechts).

De Edenaren, die Mustafa Tirgil en Sergen Tomruk misten, wisten dat de gasten zich behoorlijk versterkt hadden.

,,Een goede ploeg, dat blijkt wel uit de ranglijst. Een derde plaats en kansrijk in de tweede periode. Maar met name in de slotfase hadden we de gelijkmaker op de schoen", keek de trainer terug.

Dat het bij het rust 0-0 was, was mede te wijten of te danken aan de goede verdediging van beide ploegen.

,,Bij beide ploegen stond het goed. Veel spel op het middenveld en evenwicht. Dat ging in de tweede helft zo door. Met nog zo'n twintig minuten te spelen, het achteraf enige doelpunt van de wedstrijd. Er werd achterin getwijfeld in te grijpen. Doelman Özkan Yilmaz pareerde in eerste instantie de bal nog met zijn voeten. Maar de ingekopte rebound was onhoudbaar;0-1", had Hagen genoteerd.

FC Jeugd nam alle risico's.

,,Er kwam zeker vier honderd procent kansen. Maar het was allemaal 'net niet' of de goede Utrechtse doelman hield zich staande. Bij zo'n offensief moet je ook het geluk wat mee hebben", besloot André Hagen.

FC Jeugd bezet in de derde klasse de negende plaats. Zondag gaan de Edenaren bij hekkensluiter Waterswijk ASC op bezoek.