Februariloop in Bennekom
Februariloop in Bennekom Stichting CBFB

De Februariloop gaat door, net als het CBFB

24 januari 2019 om 22:49 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 9 februari is de jaarlijkse Februariloop van het CBFB. De start is bij boerderij Hoekelum en de parcoursen van 5, 10 en halve marathon gaan vervolgens door de prachtige bossen van Bennekom. Voor kinderen is er ook dit jaar weer de Kidsrun of de Run2! De heidehoogheden geven om 9.45 uur het startschot. Het leek er lang op dat dit de laatste Februariloop zou zijn, maar het CBFB maakt een doorstart.

Kinderen en jeugd welkom
Het hardloopevenement start om 9:30 uur met een vrolijke warming-up. Daarna geven de heidehoogheden het startschot voor de Kidsrun van 950 meter. Ook is er dit jaar weer de Run2! Deze 2 km loop is speciaal voor kinderen van 10 tot 16 jaar. Na afloop is er voor alle deelnemende kinderen een mooie medaille en wat lekkers.

Afstanden voor volwassenen
Vanaf 10:45 uur zijn de halve marathon, 5 en 10 km aan de beurt. De parcoursen gaan over goed begaanbare onverharde en halfverharde paden, zodat de deelnemers lekker kunnen doorlopen.  Op het gezellige pleintje bij boerderij Hoekelum zijn de start en finish. Lopers worden hier aangemoedigd, gehuldigd en voor toeschouwers is er tijd voor een drankje of erwtensoep.

CBFB gaat door
In september leek deze Februariloop de laatste activiteit van het CBFB. Er waren geen opvolgers voor de vertrekkende bestuursleden. Na bekendmaking dat het CBFB zou stoppen, zijn gelukkig nieuwe mensen opgestaan die de activiteiten gaan voortzetten. Zo blijven de boslopen en toertochten behouden. Na de Februariloop is de eerstvolgende activiteit op 20 april: fietstoertocht Tour de Haute Veluwe.

Meer informatie en inschrijven
Meer informatie  vindt u op www.cbfb.nl. Op deze site kunt u zich voor de Februariloop inschrijven tot vrijdag 9 februari 21.00 uur. Dit kan ook op de dag zelf, maar dan zijn de inschrijfkosten hoger. Ook vindt u daar informatie over de andere activiteiten van het CBFB.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie