Theo Beumer

Slordige openingsfase nekt ZVV Ede

26 januari 2019 om 10:50 Sport/sport

EDE ZVV Ede (archieffoto) heeft tegen hekkensluiter Bristol Team/Budgetisolatie na een 5-5 gelijkspel twee dure punten laten liggen.

Met de puntendeling schoten beide ploegen in de degradatiestrijd niet zoveel op.

ZVV Ede bezet nog de veilige achtste plaats met elf punten uit twaalf wedstrijden. Daarachter volgen 9. Madereros C.F (8-12), 10. FC Brasil`77 (6-12) en 11. Bristol Team/Budgetisolatie met vier punten uit 13 gespeelde wedstrijden.

De nummer laatst degradeert uit de eerste divisie. De nummers 9 en 10 spelen P/D-wedstrijden. Vrijdag komt middenmoter Futsal Apeldoorn 2 op bezoek. Voor ZVV Ede is een zege noodzaak.

In Rucphen keek de ploeg van interim-coach Anouar Thigadouini bij rust tegen een 5-3 achterstand aan.

De thuisclub nam al binnen twee minuten een 1-0 voorsprong. Bij de tweede counter werd het 2-0. Bristol bleek super effectief in het benutten van de weinige kansen.

AFGETROEFD ZVV Ede dat het spoor geheel bijster leek kon bij een 4-0 achterstand eindelijk iets terug doen. Het was Erik van Eem die tien minuten voor de rust de eerste Edese treffer liet aantekenen. Een door de thuisclub fel betwist doelpunt, maar omdat er geen VAR aanwezig was, gewoon werd geteld door de scheidsrechters.

Nadat Bristol de 5-1 liet aantekenen kwam ZVV Ede los. Joost van Dam liet na de 5-2 collega Jeffrey van Zwam de 5-3 scoren.

KARAKTER In de tweede helft een herboren ZVV Ede. Met veel strijdlust werd de wedstrijd hervat. De beloning binnen zestig seconden door Hicham Gaouat met de 5-4. Hij zorgde uiteindelijk ook voor de 5-5.

ZVV Ede was in de slotfase de dominantste ploeg, en kreeg meerdere mogelijkheden. Maar gescoord werd er niet meer. Wel het besef dat de openingsfase, wellicht door de zware en verre autorit naar Rucphen, bijna fataal was geworden.

,,We staan nog op een veilige positie. Dat is de winst die we mee naar huis nemen", liet preses Leon Verbakel kort na afloop weten.