Trailloper in actie
Trailloper in actie Ton Blotenburg

Eerste editie van de Otterlo Trailrun een groot succes

27 januari 2019 om 22:13 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 26 Januari was de eerste editie van de Otterlo Trailrun. Vanaf het sportpark de kastanjehof, van SV Otterlo, kon er  een ronde van 9,5km. of de ronde van 17km. gelopen worden! 

De route’s, geheel onverhard, gingen door het prachtige gebied rondom Otterlo, door het heuvelachtig bosgebied afgewisseld door heide en stuifzand met veel singletracks. In totaal hebben zo’n 300 mensen meegelopen evenredig verdeeld over de 2 afstanden. Het startschot werd gegeven door Wethouder Peter de Pater, ook onze burgervader René Verhulst heeft de 9,5 km moeiteloos uitgelopen. Traillopen is een aparte tak in het hardlopen, de mensen zijn allemaal super relaxt, en voor vele is een snelle tijd niet echt van belang maar is het juist het genot om door de natuur lekker in beweging te zijn.

Er werden door SV Otterlo kleedkamers beschikbaar gesteld dus konden de deelnemers rustig omkleden en na afloop even lekker douchen, in de kantine kon na afloop nog even worden nagepraat onder het genot van erwtensoep en een drankje.

De reactie’s van een aantal deelnemers was overduidelijk: een geweldige start/finish locatie met alle faciliteiten, een bijzonder mooi parcours die zeer duidelijk was bewegwijzerd met 2 verzorgingsposten! En bovenal een gemoedelijke sfeer voor tijdens en na afloop van de run. Voor de meeste deelnemers is het geen vraag of er een volgende editie moet komen maar wel wanneer!! Wellicht ook een zomer editie, maar zeker volgend jaar, Januari 2020, weer de Otterlo Trailrun.

Dd route ging ook over het Mosselse Zand.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie