Afbeelding
Archief BDUmedia

Polar Bearsspeler Tom de Weerd maakt debuut in Oranje

28 januari 2019 om 14:06 Sport/sport

EDE Tom de Weerd van Polar Bears is voor het eerst geselecteerd voor het nationale waterpoloteam. Dat maakte de waterpolobond maandag bekend. De Nederlandse waterpolomannen spelen dinsdag 29 januari hun vierde wedstrijd in de poulefase van de FINA World League in en tegen Oekraïne. Bondscoach Robin van Galen selecteerde voor het duel in Charkov twee debutanten. Naast de 20-jarige De Weerd ook de 21-jarige Tim de Mey (AZC Moscow).

Naast dit tweetal riep Van Galen ook de volgende elf spelers op: Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper), Jesse Nispeling (Olympic Nice, Frankrijk), Jorn Muller (CN Sabadell, Spanje), Pascal Janssen (UZSC), Milos Filipovic (Olympic Nice, Frankrijk), Guus van Yperen (CN Barcelona, Spanje), Robin Lindhout (SC Quinto, Italië), Sam van den Burg (CN Barcelona, Spanje), Guus Wolswinkel (CN Catalunya, Spanje), Bilal Gbadamassi (Partizan Belgrado, Servië) en Milan de Koff (SVH, keeper).

De thuiswedstrijd tegen Oekraïne, in oktober in Utrecht, eindigde in een 15-5 zege. ,,Maar toen hadden we veel moeite om afstand te nemen. Pas in de derde en vierde periode gingen we onze snelheid beter gebruiken en maakten we, vooral in de contra-aanval, het verschil. Dat zal ook in Charkov ons belangrijkste wapen moeten zijn. Het zal hoe dan ook geen 'makkie' worden, temeer daar wij ook wat vaste waarden moeten missen door blessures", aldus de bondscoach.

Dinsdag 19 februari speelt het Nederlands team de volgende wedstrijd in de World League, thuis tegen Griekenland. Dit duel wordt om 20.00 uur gespeeld in zwembad Amerena in Amersfoort. Tickets zijn te koop via www.knzb.nl/tickets.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie