BCE’78 wint van Zoebas en stijgt naar plaats 4!

30 januari 2019 om 10:07 Sport/sport Deel je nieuws

Zoebas Basketbal Zoetermeer – BCE’78 Ede

Zaterdag 26 januari 2019

Afgelopen zaterdag reisde Heren 1 van BCE naar Zoetermeer voor de returnwedstrijd tegen Zoebas. In het eerste kwart speelde Ede op hoge snelheid en maakte veel mooie scores. De schoten vielen goed, vooral door topscorer van de wedstrijd Damiël Ermen en spelverdeler Thijs Dueck. Ook de bucket werd benut voor sterke drives richting de basket. Opvallend waren de steals van Tyrone Herben, die op hoge snelheid voor een lay-up score kon gaan of deze afspeelde aan zijn teamspelers. Na het eerste kwart stond Ede voor met 15-26. Toch werd het spel wat slordiger. Zoebas kon daardoor beter in de wedstrijd komen. Na een seintje van de coach herstelde BCE zich en voerde het team de druk weer op. Tyrone Herben was weer helemaal in vorm. Hij maakte mooie scores onder het bord en schoot secuur vanaf de driepuntlijn. De wedstrijd ging daarna in een hoger tempo: de snelle scores onder het bord door Sybren Rensenbrink en de tip-in van Jonathan Paans toen een schot van een teamspeler onder de basket door dreigde te gaan. In de rust was de tussenstand 29-45 voor BCE. In het derde kwart ging BCE weer meer zijn eigen spel spelen. Dit wierp meteen zijn vruchten af toen Jordi Dueck in de eerste aanval met een mooi jumpshot de score na de rust opende. Aan het eind van het derde kwart kwam Zoebas nog terug met goede scores. Ze misten weliswaar twee vrije worpen, maar konden nog, precies op het rustsignaal, een mooie score maken. Toch wist BCE overtuigend de voorsprong te behouden en eindigde ook dit kwart met een voorsprong: 53-68. In het vierde kwart vielen er in het begin achter elkaar driepunters van de kant van BCE. Thijs Dueck, Damiël Ermen en Tyrone Herben schoten erop los en vergrootten de voorsprong. Michel van den Hoven maakte een score vanuit zijn positie en BCE zorgde hiermee voor een stabiele voorsprong. Maar ook Zoebas scoorde meer en zorgde ervoor dat BCE niet te veel kon uitlopen. BCE ging zich meer focussen op de defense, waardoor het de aanvallen van Zoebas kon tegenhouden. Ivo Hageman en Richard Boter werkten keihard om de verdediging dicht te houden. Hiermee deed Heren 1 van Ede er alles aan om hun voorsprong vast te houden en zorgden ervoor dat er met goede scores aan het einde van de wedstrijd een nieuwe zege voor BCE kon worden bijgeschreven! Zoebas – BCE’78 eindigde in 76-88.