Djoeke Bouwmans (links) wordt 2de op het Veluwe Open BJJ
Djoeke Bouwmans (links) wordt 2de op het Veluwe Open BJJ Mark Buunk

Sportschool Herbert scoort op eerste BJJ toernooi in Ede

30 januari 2019 om 11:30 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 26 januari hebben sporters van Sportschool Herbert deelgenomen aan het aller eerste Braziliaans Jiu Jitsu toernooi in Ede en met succes. Het toernooi mocht meer dan 150 deelnemers uit meer dan 15 landen verwelkomen. Door Sportschool Hebert werden maar liefst 2 tweede plaatsen en een derde plaats veroverd. Tjafse van den Brink werd tweede in zijn categorie -88,3 kg blue belts waar hij in de finale slechts verloor van de vice Europees kampioen uit België. Djoeke Bouwmans werd tweede in de categorie – 64 kg & +64 kg blue belts, zij verloor in de finale van de dame uit de +64, die doordat er geen tegenstanders waren in de +64 kg bij de -64 kg werd gevoegd. Robert van de Mheen, die zijn debuut maakte in de BJJ wedstrijden werd knap derde in de -94,3 kg white belts. Hiermee eindigde Sportschool Herbert als team op de zevende plaats van de 60 deelnemende teams.