Afbeelding
Theo Beumer

Ede Stad schoolhandbaltoernooi gestart

1 februari 2019 om 09:24 Sport/sport

EDE Het was weer als vanouds genieten tijdens de eerste speeldag van het door HV Reehorst georganiseerde Ede Stad schoolhandbaltoernooi 2019 (archieffoto).

Liefst tweeëntwintig teams van basisscholen uit de gemeente Ede waren aanwezig om met volle inzet het schoolhandbal op de kaart te zetten. Daarbij natuurlijk de nodige leerkrachten en ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden.

Kortom er was in sporthal De Peppel woensdagmiddag het nodige te beleven. En dat was ook te horen, want de aanmoedigingen waren zelfs buiten af en toe niet te missen. Het maakte de sfeer voor de zoals altijd prima organisatie van de HV Reehorst vrijwilligers er nog leuker van.

,,Dit is waar je je vrije tijd voor beschikbaar stelt. Niet voor me zelf maar voor het (school) handbal. De glimlach na een winstpartij, de droevige blik na een verliespartij. Het hoort er allemaal bij", aldus een vrijwilliger.

De kleine velden nodigden uit tot het maken van veel doelpunten en spectaculaire acties. Dat daarbij de keepers zich veelal onderscheiden was het gevolg.

HV Reehorst heeft vele trainingsuren gestoken in het schoolhandbal. Dat werd woensdagmiddag heel duidelijk. Met mooi, soms zelfs heel doordacht spel wisten de scholieren hun school goed te vertegenwoordigen.

Nadat alle wedstrijden waren gespeeld in de groepen 5 en 6 kon de balans worden opgemaakt. En al voorzichtig naar volgende week, dan wel de finaleavond op 7 maart worden gekeken.

Volgende week woensdag 6 februari komen vanaf 13.00 uur in sporthal De Peppel de groepen 7 en 8 in actie.

Ook zij willen gaan voor de door Ede Stad beschikbaar gestelde wisselbokalen. Maar ook voor de mogelijkheid om naar de regionale schoolhandbal kampioenschappen te worden uitgezonden.

Eindstanden:

Jongens poule A groep 5 en 6

1. Panta Rhei 1

2. Uniek

3. OBS de Kern

Jongens poule B

1. Prinsenakker 2

2. Alexanderschool

3. Beatrixschool

Meisjes poule C

1. Panta Rhei-1

2. Prinsenakker 1

3. Uniek

Meisjes poule D

1. Prinsenakker 2

2. Beatrixschool

3. Alexanderschool

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie